UZGAJIVAČICA PASA

NOVI ŠOK U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ OBITELJI Princeza ostala bez svoje voljene Debbie: Ubio je pobješnjeli muž kad je doznao da ima ljubavnika

 
Debbie Zurick (druga slijeva) za princezu je Annu (u sredini) uzgojila španijela po imenu Sparkle. Pomagao joj je muž (drugi s desna)

Mirno subotnje poslijepodne u malom mjestu Winsford na jugozapadu Engleske poremetila su dva hica.

Prvo se čuo jedan, a ubrzo zatim i drugi glasan zvuk paranja zraka. Nepoznata osoba koja se našla u blizini pozvala je policiju u 14.30 sati. Osim policijskih automobila, na mjesto događaja pristigla je i Hitna pomoć koja je na licu mjesta proglasila smrt jedne žene, a muškarca s teškim ozljedama prevezla u bolnicu.

Ovaj događaj, iako tragičan, vjerojatno ne bi danima punio novinske stupce da se nije dogodio na farmi oca britanskog premijera Borisa Johnsona i da ubijena ženska osoba nije poznata uzgajivačica pasa koja je brinula o psima princeze Anne.

Puno zemlje

Istraga ubojstva je još u tijeku, ali britanski mediji pišu kako je uzrok pucnjave vjerojatno ljubomora. Ozlijeđeni muškarac nalazi se u pritvoru zbog sumnje za ubojstvo supruge, a potom i pokušaj samoubojstva.

Ubijena Debbie Zurick bila je 56-godišnja uzgajivačica pasa specijalizirana za uzgoj klamber španijela koje je prodavala bogatima i slavnima. Klamber španijel je pasmina koja se razvila u Velikoj Britaniji, vrlo su krupni, najčešće bijele boje, izrazito odani i većinom se koriste kao psi za lov na malu divljač. Na web stranicama uzgajivača pasa piše kako se cijena klamber španijela kreće od deset do 15 tisuća kuna.

Debbie Zurick

Debbie Zurick je dugo godina živjela sa svojim suprugom Johnom Zurickom (67) u kolibi koju su 2013. kupili od oca Borisa Johnsona, Stanleyja Johnsona, za 3,5 milijuna kuna te su unajmili dio zemlje oko kolibe. Koliba se nalazi na Johnsonovoj farmi, velikoj oko161 hektara, u selu Nethercote blizu mjesta Winsford u engleskoj grofoviji Somerset. Upravo je ispred te kolibe pronađeno mrtvo tijelo Debbie Zurick i ozlijeđenog Johna Zuricka. Nepoznata ženska osoba koja je bila na mjestu događaja smatra se glavnim svjedokom. Kako piše britanski Telegraph, policija incident tretira kao izolirani slučaj i ne traži sumnjivce.

Mještani sela su u šoku. “Debbie i John su živjeli ovdje nekoliko godina. Nisam ih dobro poznavala, ali sam čula da se ona nedavno odselila i da je u subotu došla pokupiti stvari koje je ostavila”, rekla je jedna mještanka.

Put u Irsku

Navodno je do sukoba između supružnika došlo kad je on saznao da je ona pronašla drugog muškarca. U bijesu i očaju je prvo okrenuo sačmaricu prema njoj, a potom je odlučio presuditi i sebi.

Jedna prijateljica Zurickovih rekla je za Daily Mail da je Debbie bila razočarana svojim suprugom i odlučila je otići do prijatelja u Irsku kako bi “pobjegla od svega”. Njezin se suprug nadao kako će mu se ona vratiti i bio je jako ljut kad je saznao da ima novog ljubavnika. Debbie, koja se prije liječila od raka dojke, u subotu je došla s prijateljicom pokupiti ostatak svojih stvari iz kuće i riješiti neke poslovne stvari. Tada ju je suprug ubio, a njezinu prijateljicu ostavio je neozlijeđenu.

Posljednje brojke pokazuju da su tri četvrtine žena ubijenih u Velikoj Britaniji u 2017. godini, odnosno njih oko 76 posto, poznavale svog ubojicu. Njih 46 posto je ubijeno od ruke sadašnjeg ili bivšeg partnera, 17 posto žena ubio je muškarac kojeg su poznavale, a 12 je ubio muški član obitelji. Ukupno 139 slučajeva femicida zabilježeno je te godine.

Žaljenje

Zurickovi su bili bliski prijatelji s obitelji Johnson. Boris Johnson je odrastao na farmi u Nethercoteu, a danas nekoliko kuća koje se nalaze na tom imanju iz 14. stoljeća posjeduju Stanley Johnson i njegova supruga Jennifer, Boris Johnson, njegov brat Leo i sestra Rachel. Prije četiri godine Boris Johnson je posjetio obitelj Zurick te se tada upoznao i s jednim njihovim koker španijelom, također nazvanim Boris. Njegov otac Stanley izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja.

“Moja obitelj i ja smo šokirani, zatečeni i tužni zbog ovog tragičnog događaja”, rekao je za britanske medije Stanley Johnson.

“Izrazito smo žalosni zbog smrti gospođe Zurick. Bila je naša susjeda i bila je izrazito voljena. Bila je počasna tajnica Društva klamber španijela i vrlo cijenjena u poslu kojim se bavila.”

Zurick je jedno vrijeme trenirala klamber španijela princeze Anne, kćeri kraljice Elizabete II. Na stranicama Društva klamber španijela stoji kako je Debbie trenirala španijela Sparkle princeze Anne, ali je dobila “ukor” kad pas nije htio donijeti fazana. Predsjednica Društva klamber španijela je princeza Anne, a Zurickovi su bili njegovi istaknuti članovi.

Debbie i John vjenčali su se 1990. i nisu imali djece. John je imao dijete iz prvog braka koje je preminulo 1995. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:07