ATENTAT NA OLIVERA IVANOVIĆA

NOVI TRAG U ISTRAZI OKO UBOJSTVA JEDNOG OD LIDERA KOSOVSKIH SRBA 'Zapaljeni auto iz kojeg je pucano pripadao je Srbinu iz Austrije, imamo podatke...'

Zgrada ispred koje je izvršen atentat na Olivera Ivanovića
 Profimedia

Ravnatelj srpskog MUP-a Vladimir Rebić potvrdio je da je zapaljeni automobil iz kojeg je, kako se sumnja, pucano na Olivera Ivanovića pripadao Srbinu iz Austrije.

On je dodao da je vozilo više puta prodavano te da policija pokušava saznati tko je posljednji kupio taj automobil.

"Odmah po ubojstvu Olivera Ivanovića Tužiteljstvo za organizirani kriminal je pokrenulo predistražni postupak u smjeru krivičnog djela terorizama. Mi imamo određena saznanja, dobili smo jedan trag prema vozilu iz kojeg je navodno izvedeno ubojstvo, imamo podatke o vlasniku tog vozila", rekao je Rebić za RTS.

On je potvrdio da je riječ o, kako su pisali mediji, davno preminulom Srbinu iz Austrije.

""Te informacije su točne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodano i mi pokušavao saznati tko je posljednji kupac tog vozila", istaknuo je ravnatelj policije, piše b92.

Prema njegovim riječima, srpski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršitelje ubojstva Olivera Ivanovića.

"Trag vodi prema vozilu koje je korišteno za izvršenje kaznenog dijela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo pribaviti i druge podatke. Kako ne bih ugrozio istragu, ne smijem vam reći više detalja", napomenuo je Rebić.

Podsjetimo, Oliver Ivanović, jedan od političkih čelnika kosovskih Srba i vođa Građanske inicijative 'Sloboda, demokracija, pravda' ubijen je u utorak u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je podlegao ozljedama nakon što su nepoznati napadači na njega ispalili tri hica kada je ulazio u prostorije stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:47