NALIK SARS-u

NOVI VIRUS PRENOSI SE S ČOVJEKA NA ČOVJEKA Od njega je u Europi i Saudijskoj Arabiji već umrlo 18 ljudi!

This handout photo taken and released by the Taiwanese Centers for Disease Control (CDC) on April 20, 2013 and received on April 21 shows health experts in full protective gear working on H7N9 viral specimens from China, at the National Influenza Center in Taipei. Taiwan has received specimens of the H7N9 avian flu virus from China to help research the new strain, in what an official described Sunday as a landmark move in health cooperation. AFP PHOTO / Taiwanese Centers for Disease Control (CDC)---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Taiwanese Centers for Disease Control (CDC)" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
 AFP

RIJAD - Vjerojatno je da se novi koronavirus koji je u Saudijskoj Arabiji i Europi ubio 18 ljudi može prenositi s čovjeka na čovjeka, objavila je u nedjelju Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

"Najviše zabrinjava činjenica što grupiranje oboljelih u različitim zemljama sve više ide u prilog hipotezi da se uz blizak kontakt koronavirus može prenijeti s čovjeka na čovjeka", rekao je novinarima pomoćnik direktora WHO-a Keiji Fukuda nakon posjeta Saudijskoj Arabiji.

U Francuskoj je dijagnosticiran drugi slučaj toga koronavirusa nalik SARS-u i čini se da je riječ o prijenosu bolesti među ljudima.

Novozaraženi je pacijent bio u istoj bolničkoj sobi s jedinim dosad potvrđenim oboljelim u Francuskoj, potvrdilo je francusko ministarstvo zdravstva. Obojica su sad u izolaciji u bolnici u obližnjem Lilleu.

Zaraza je počela u Saudijskoj Arabiji, a dosad se proširila na Francusku, Britaniju i Njemačku, ali dosad nije bilo dovoljno dokaza o prijenosu bolesti s čovjeka na čovjeka.

Po najnovijim podacima broj potvrđenih infekcija u svijetu narastao je na 34 jer je u Saudijskoj Arabiji u travnju u bolnicu primljeno dvoje ljudi, a pretrage su pokazale da su inficirani upravo novim sojem koronavirusa nCoV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 22:53