BOŽIĆNA TRADICIJA

NOVI ZELAND ORGANIZIRAO 'SECRET SANTA' U darivanje se uključila čak i premijerka države

 
 Profimedia / Pixabay

Novi Zeland je još jednom organizirao igru Tajni Djed Mraz (Secret Santa) i to na nacionalnoj razini. Igra u kojoj svaki sudionik nekoga tajno daruje i od nekoga primi poklon, organizirana je preko Twittera.

U tajnom darivanju je sudjelovalo više od 3600 ljudi koji su primili poklone ili darivali potpune strance. Nakon što je igra prvi put organizirana 2010., postala je pravom tradicijom u koju se uključila čak i premijerka Jacinda Arden.

Igrači su se prijavljivali za sudjelovanje nakon čega bi im preko poštanskog sistema Novog Zelanda bilo dodijeljeno ime i adresa osobe kojoj moraju poslati poklon ne skuplji od 10 dolara.

Nekoliko dana prije Božića, uzbuđenim igračima su počeli stizati prvi pokloni o čemu su izvijestili na Twitteru objavivši i fotografije dara. Među poklonima se tako našlo slatkiša, notesa, šalica, nakita, čarapa i sličnih stvarčica.

Sudeći prema reakcijama sudionika, darivatelji su se doista potrudili istražiti što bi se primateljima poklona doista svidjelo, a uz darove su nerijetko poslali i personalizirane čestitke.

Jacinda Arden koja je izabrana za premijerku ovog listopada i time postala najmlađa šefica neke vlade na svijetu, otkrila je da je njoj Tajni Djed Mraz poklonio dekoracije za božićno drvce, dok je ona sama poslala losion za tijelo i sapun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:34