DOŽIVOTNO IZA REŠETAKA

NOVI ŽIVOT NJEMAČKOG KANIBALA 'Dva policajca vode ga u šetnje gradom. Pristojan je, puno čita, ide na mise i radi u praonici rublja'

 
Armin Meiwes
 Getty Images

Armin Meiwes (58) u jednom televizijskom intervjuu koji je dao 2007. godine ispričao je kako je u ožujku 2001. ubo Bernda Brandesa (43) u srce nakon što mu je amputirao penis te ga pržio u tavi sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.

A taj isti zloglasni ubojica i kanibal danas ide u šetnje gradom, objavio je Daily Mail.

- Dobio je sunčane naočale i kapu kako bi sakrio svoj identitet. Uvijek ga prate dva policajca, a iz sigurnosnih razloga vozimo ga u drugu saveznu državu. Tamo se može prošetati gradom - rekao je istražitelj njemačkom Bildu.

Podsjetimo, monstruozni Meiwes svoju žrtvu upoznao je na internetu, gdje je objavio oglas u kojemu je pisalo da traži osobu "koja želi biti ubijena i pojedena". Kanibal Armin odbio je prvu dvojicu kandidata jer s prvim nije osjetio nikakvu seksualnu kemiju, a drugi je htio biti prikovan i pretučen do smrti, što je Meiwes, bivši informatički tehničar, smatrao - "čudnim".

No onda se pojavio Brandes.

Dvojac se susreo u kući u njemačkom Rotenburgu, gdje su u unaprijed pripremljenoj sobi za ubojstvo obojica pokušala pojesti dio Brandesova tijela, koji je prije toga popio 20 tableta za spavanje kako bi ublažio bol.

Nakon što je Bernd umro, ubojica je njegovo tijelo sasjekao na komade, spremio u zamrzivač i jeo tijekom nekoliko sljedećih mjeseci.

Godine 2002. objavio je oglas u kojem je tražio novu žrtvu - "dobro građenog muškarca u dobi od 18 do 30 godina koji će biti zaklan, a potom konzumiran" - ali uhitila ga je policija nakon što ga je prijavio jedan austrijski student.

Meiwes je 2006. godine osuđen na doživotni zatvor, a psiholog je na njegovu suđenju rekao da "ubojica i dalje mašta o proždiranju mesa mladih ljudi". Na sudu je također opisan kao "zdrav čovjek, ali s ozbiljno poremećenom dušom".

Danas, 14 godina poslije, za Armina kažu da je "prijateljski nastrojen i pristojan zatvorenik koji puno čita, pomaže drugim zatvorenicima, ide na zatvorske mise i marljivo radi u praonici rublja".

Daily Mail sad piše kako regionalni sud u Kasselu razmatra drugi zahtjev za njegovo uvjetno puštanje na slobodu, iako je državno tužiteljstvo u Frankfurtu još u siječnju zatražilo odbijanje istoga "zbog nedostatka povoljne socijalne prognoze za Meiwesa".

Njegov odvjetnik Harald Ermel s tom tvrdnjom se ne slaže.

- Zatvorski službenici kažu da bi vrata njegove ćelije teoretski mogla biti otvorena cijeli dan i da se ništa ne bi dogodilo - izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:02