KRAJ KARIJERE

Novinarka njemačkog RTL-a koja se prije javljanja uživo mazala blatom dobila otkaz

U svom izvještaju gđa Ohlen, zamazana blatom, pozvala je gledatelje da se pridruže operacijama čišćenja
Susanna Ohlen
 Henning Kaiser/AFP

Njemačka televizijska reporterka koja je snimljena kako se maže blatom prije izvještavanja uživo s poplavljenog područja, dobila je otkaz, piše Independent.

Susanna Ohlen više ne radi za RTL, potvrdio je taj njemački TV kanal u četvrtak.

Snimka koju je tajno snimio slučajni prolaznik i objavio na društvenim mrežama, prikazuje Ohlen kako uzima malo blata s tla i razmazuje ga po licu i odjeći.

U vijestima za Guten Morgen Deutschland, koje je RTL u međuvremenu izbrisao sa svoje web stranice, izvještavala je o akciji čišćenja nakon ekstremnih poplava koje su prošli tjedan potpuno uništile mnoga mjesta u Njemačkoj.

Najmanje 173 osobe u Njemačkoj i 32 osobe u Belgiji poginule su u poplavama. Strahuje se da bi se broj poginulih mogao povećati jer se još uvijek nezna gdje je najmanje 176 ljudi.

Gledateljima emisije Guten Morgen Deutschland prikazana je ulica u Bad Münstereifelu na zapadu Njemačke. Ime priloga bilo je: 'RTL-ova voditeljica Susanna Ohlen pomaže u čišćenju u Bad Münstereifelu i dijeli šokantne snimke na mreži.'

U svom izvještaju gđa Ohlen, zamazana blatom, pozvala je gledatelje da se pridruže operacijama čišćenja.

Glasnogovornica RTL-a izjavila je u četvrtak popodne: 'Pristup naše reporterke očito je u suprotnosti s novinarskim načelima i našim vlastitim standardima. Stoga smo je u ponedjeljak suspendirali nakon što smo čuli što je učinila.'

Susanna Ohlen, koja je radila za RTL od 2008. godine, ispričala se za svoje postupke na Instagramu, rekavši da je napravila 'ozbiljnu pogrešku'.

U komentarima su joj se javile brojne kolege koji su kazali da iako je nesumnjivo učinila pogrešku, ne bi zbog toga trebalo uništiti njezinu bogatu i uspješnu karijeru te joj poručili da bude jaka i izdrži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:24