BIZNIS DIPLOMACIJA

NOVO BRATSTVO I JEDINSTVO Danas zajednička sjednica vlada Srbije i Slovenije

Slovenska premijerka Alenka Bratušek sastaje se i s premijerom Srbije Dačićem i s predsjednikom Nikolićem
 AFP

Danas će se u Palati Srbija, bivšoj Palati Jugoslavija u kojoj je bilo sjedište nekadašnje vlade socijalističke Jugoslavije, održati zajednička sjednica vlada dviju država, Srbije i Slovenije. Sjednica počinje u 11 sati, a prije nje će se srpski i slovenski ministri i premijeri odvojeno sastati i međusobno razgovarati, prenosi B92. Slovenija i Srbija imaju otvorenije odnose nego Hrvatska i Srbija, pa će se slovenska premijerka Alenka Bratušek , najavljeno je, sastati i s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Najavljeno je potpisivanje sporazuma o razmjeni tajnih podataka, potpisivanje memoranduma o energetici, o nastupu na trećim tržištima, zatim protokola o suradnji u obrazovanju, te pisma o namjerama o primopredaji rezidencije ambasadora SFRJ u Rimu.

Premijeri Alenka Bratušek i Ivica Dačić nakon toga će se obratiti sudionicima Biznis foruma. Robna razmjena Srbije i Slovenije nešto je veća od one s Hrvatskom i lani je iznosila milijardu eura. Slovenska ulaganja u Srbiju iznose milijardu eura, skoro dvostruko više nego hrvatska, a u slovenskim poduzećima u Srbiji radi 35.000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 04:36