IZNAD PROSJEKA

Novo istraživanje otkrilo u kojim zemljama muškarci imaju najveći penis: Razlika između Hrvata i Srba je u milimetrima

Farmaceut Navin Khosla ističe da su muškarci znatno više zabrinuti zbog svoje veličine nego njihovi seksualni partneri

Muškarci i penisi, ilustracija

 Andriy Popov/Panthermedia/Profimedia/Andriy Popov/panthermedia/profimedia

Farmaceut Navin Khosla koji je recenzirao studiju kaže kako veličina penisa može drastično utjecati na samopouzdanje muškarca.

- Bez obzira na to jesu li ljudi zabrinuti zbog veličine ili oblika, ili bilo kojeg drugog aspekta po tom pitanju, većina nas se u nekom trenutku zapitala je li naš dovoljno velik. Veličina penisa može imati ogroman utjecaj na samopouzdanje i sliku o sebi, kaže Khosla.

Međutim, koje zemlje su zauzele najbolja mjesta na listi?

Prva je Ekvador s muškarcima koji u erekciji imaju prosječnu veličinu penisa od 17,61 centimetara. Slijedi Kamerun sa 16,67 centimetara, zatim Bolivija sa 16,51 centimetara.

Sakupljeni podaci također su pokazali u kojim državama muškarci u prosjeku imaju najmanji penis. Na vrhu liste našla se Kambodža s prosječnom duljinom penisa od 10,04 centimetara.

Hrvati su zauzeli 34. mjesto, nešto malo iznad prosjeka, s penisom prosječne duljine od 14,77 centimetara. Srbi su se našli na 33. mjestu s prosječnom veličinom penisa od 14,87 centimetara.

Kao zaključak studije, Khosla odgovara na pitanje: „Je li veličina doista važna?”

- Odgovor je možda da, možda ne. Istina je da su muškarci znatno više zabrinuti zbog svoje veličine nego njihovi seksualni partneri, objašnjava dok dr. Raevti Bole naglašava kako je veličina ustvari subjektivna.

- Sve u svemu, mislim da su rezultati dobri jer ne pokazuju pogoršanje prosječne veličine penisa, ali na kraju dana duljina penisa vrlo je subjektivna. Mislim da fokusiranje na ovo može biti negativno. Veličina nije nužno u korelaciji sa seksualnim zadovoljstvom, zaključuje urolog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:42