UZBUNA U GRUDAMA

Novo žarište je svadba na kojoj je pjevao Mamić? Imaju veliki skok broja zaraženih nakon zabave

Doznaje se kako je potvrđena zaraza više vlasnika grudskih poduzeća koji su bili na svadbi, a pojedine su tvrtke desetkovane
 Ante Cizmic/Cropix

Na području Zapadnohercegovačke županije u susjednoj BiH zabilježeno je 25 novih slučajeva koronavirusa, među kojima 15 osoba iz Gruda, tri iz Posušja, četiri osobe iz Ljubuškog i tri iz Širokog Brijega. To je veliki skok u odnosu na jučerašnje brojke od 6 zaraženih, a dan prije toga pet slučajeva.

Neslužbeno se doznaje da bi novo moguće žarište mogla biti svadba sina jednog poznatog grudskog poduzetnika u restoranu Otok gdje je bilo oko 600 uzvanika.

Danas je peti dan od tog svečanog događaja, na kojemu se našao i Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, piše portal hercegovina.info.

U Zavodu za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije nisu ni potvrdili ni demantirali je li spomenuta svadba novo žarište.

Kako piše portal ljubuski.net, velik broj osoba u Grudama je uznemiren, jer ih veliki broj ima simptome i povećana je prodaja antibiotika u ljekarnama, koje pojedinci kupuju bez konzultacija s liječnicima. Doznaje se kako je potvrđena zaraza više vlasnika grudskih poduzeća koji su bili na svadbi, a pojedine su tvrtke desetkovane, zbog zaraženih djelatnika ili onih koji su morali u samoizolaciju.

Podsjetimo, nakon grudske svadbe isplivale su snimke Zdravka Mamića, koji je s pozornice zapjevao pjesmu koju je napisao nedavno preminuli glazbeni velikan Rajko Dujmić. Mamić je izazvao buru oduševljenja među uzvanicima.

Jedan poduzetnik iz Gruda se, zaražen virusom, a zbog ranijih bolesti, u mostarskoj bolnici bori za život zbog zatajenja pluća i trenutačno je na respiratoru, piše ljubuski.net.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:56