ATRAKTIVNE PONUDE

Nude i 2500 eura plaće plus brojne bonuse: Naši susjedi intenzivno traže radnike po Hrvatskoj!

Radno vrijeme je najčešće pet dana u tjednu po 8 sati. Prekovremeni rad se dodatno naplaćuje

Ilustracija

 Zero Creatives/Imagesource/Profimedia

Slovenija je jedna od europskih zemalja koja ove sezone očajnički traži radnike, o čemu svjedoči i veliki broj oglasa za posao u toj zemlji koji su postavljeni na mnogim portalima u Srbiji za traženje posla. Najviše se traže vozači i zanatski radnici, ali se nude poslovi i za druga zanimanja. Plaća se kreće od 1.300 eura, piše Blic.

Radno vrijeme je najčešće pet dana u tjednu po 8 sati. Prekovremeni rad se obavezno dodatno naplaćuje, kao i topli obrok, prijevoz do posla, troškovi vize, a neki nude i plaćen smještaj.

Blic donosi popis zanimanja u Sloveniji koji se mogu raditi bez znanja jezika i posebnih kvalifikacija za srpske državljane, ali valja napomenuti da slovenski poslodavci i u Hrvatskoj traže zaposlenike za ista zanimanja, na domaćim portalima za zapošljavanje.

Početna plaća za rudara je 1.500 eura, a svaki prekovremeni rad se dodatno plaća, navodi se u jednom oglasu na portalu u Srbiji za oglašavanje poslova. Poslodavac navodi da dodatno plaća i topli obrok i prijevoz te da osigurava radne i boravišne dozvole.

Od potrebnih kvalifikacija poslodavac navodi da je radno iskustvo poželjno, ali nije nužno i da je potrebna odgovornost i ozbiljnost u radu. Za radnika na proizvodnoj liniji u Sloveniji se nudi plaća od 1.700 eura. Radi se 40 sati tjedno, u tri smjene. Dodatno se plaća i prekovremeni rad i topli obrok.

Poslodavac navodi da pokriva troškove za izradu radne dokumentacije i da daje dodatne stimulacije, nagrade i regres od 2.000 eura. Navode se i dodatne beneficije za zaposlene, i pomoć u pronalasku smještaja. Od kvalifikacija se traži radno iskustvo, primjereno obrazovanje, vozačka dozvola B kategorije i spremnost na rad, usavršavanje i napredovanje.

Autolakirer u Sloveniji može zaraditi plaću do 1.800 eura, a to, kako se navodi u opisu oglasa, ovisi o iskustvu i vještinama radnika. Plaća od 1.800 eura je za radno vrijeme od 7,5 sati za pet radnih dana, a dodatno se plaća prekovremeni rad. Poslodavac pokriva i izradu radnih papira i vize, a dodatno se plaća i hrana i putni trošak, a postoji i mogućnost upotrebe službenog vozila.

Potrebne kvalifikacije za obavljanje ovog posla su obavezno radno iskustvo od 3 do 5 godina, spremnost na rad na terenu i ozbiljnost, odgovornost i samostalnost u radu. Za poziciju automehaničara, poslodavac u Sloveniji nudi plaću od 1.500 do 2.000 eura. Za ovu plaću od kandidata se očekuje da zna posao, da je odgovoran, točan i snalažljiv, da ima iskustvo barem 3 godine i vozačku dozvolu B kategorije.

Osim redovne plaće, poslodavac osigurava radnu dozvolu.

Za vozača u Sloveniji nudi se plaća od 1.300 do 2.500 eura. Uvjeti su vozačka dozvola, razumijevanje srpskog i hrvatskog jezika, te ne smije biti osuđivana osoba. Osim redovne plaće koju u oglasu obećava poslodavac, navodi se da postoji mogućnost bonusa prema učinku te napredovanje. Tvrtka u ovom slučaju nudi pomoć u pronalasku smještaja, financijski i logistički.

Među mnogobrojnim oglasima na portalima za zapošljavanje u Sloveniji se najviše traže vozači i zanatski radnici. Međutim, traže se i radnici drugih profila: dostavljači, skladištari, trgovci, medicinske sestre, kuhari, konobari...

Plaća se razlikuje ovisno o kvalifikaciji i struci, ali prema ponudi se vidi da ne ide ispod 1.300 eura. Osim iskustva u radu, obično se traži ozbiljnost i odgovornost i spremnost na rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:16