ODMAZDA

Nudi se nagrada za glavu ruskog vojnika koji je kastrirao ukrajinskog borca, javio se bivši američki specijalac: ‘Naći ću ga!‘

Vjeruje se da je ruski vojnik pripadnik jedinice Ahmat, jedinice sačinjene od gruzijskih boraca koja se nalazi pod kišobranom ruske vojske

Borci koji se bore u Ukrajini kažu da je glava vojnika koji je kastrirao Ukrajinca ucijenjena

 MIGUEL MEDINA/AFP

Ukrajinski vojnici kažu da je glava ruskog vojnika koji je snimljen kako navodno kastrira njihova suborca ucijenjena, piše Vice.

Na snimci se može vidjeti kako ruski vojnik s upadljivim šeširom sa širokim obodom na glavi te plavim gumenim rukavicama poput onih koje nose liječnici kastrira ukrajinskog zarobljenika koji je vezan te kojemu su odrezane hlače.

Nije poznato kada je i gdje snimka nastala, no ukrajinski je dužnosnici, kao i tamošnji vojnici, tretiraju kao autentičnu.

Snimka se prvi puta pojavila na proruskim kanalima na komunikacijskoj platformi Telegram.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty International incident je opisala kao ratni zločin.

Borci koji se bore u Ukrajini kažu da je glava vojnika koji je kastrirao Ukrajinca ucijenjena.

Vjeruje se da je pripadnik jedinice Ahmat, jedinice sačinjene od gruzijskih boraca koja se nalazi pod kišobranom ruske vojske.

Bivši američki specijalac koji navodno sudjeluje u borbama u regiji Donbas na istoku Ukrajine potvrdio je da je glava ruskog vojnika koji je kastrirao Ukrajinca ucijenjena.

- Mi ćemo pokušati uzeti tu nagradu. Čuvaj se... naći ćemo te - rekao je američki specijalac.

Jedan je ukrajinski specijalac za Vice rekao da je vidio video te da je upoznat s činjenicom da je glava ruskog vojnika ucijenjena.

Nagrada koja se nudi nije službena, odnosno nije rezultat naredbe koju je izdala ukrajinska vojska.

Tajnovita vojna jedinica "Žderavci" koja se bori na strani Ukrajine sugerirala je da se nagrada za ubojstvo ruskog vojnika zaista nudi.

- Znam da se ne može sakriti - rekao je borac iz te jedinice za Vice.

"Žderavci" su jedinica koju čine i međunarodni borci, a poznata je po tome da na ruskim borbenim vozilima ostavljaju crteže koji se referiraju na film "Crvena zora". Film pripovijeda o američkim srednjoškolcima koji nakon što Sovjetski savez te njegovi kubanski i nikaragvanski saveznici okupiraju Sjedinjene Američke Države oforme paravojnu bojnu te pružaju otpor okupatoru.

Glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Mihajlo Podoljak objavio je na društvenoj mreži Twitter da je Rusija "zemlja kanibala" koji "uživaju dok muče i ubijaju".

- Magla rata egzekutorima neće pomoći da izbjegnu kaznu. Sve smo vas prepoznali. Sve ćemo vas dohvatiti - dodao je Podoljak.

Kada se radi o odmazdi, Zelenski je rekao da će se Ukrajina ugledati na Izrael, koji je nakon Drugog svjetskog rata dugi niz godina tragao za nacistima i ubijao ih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:19