RUSKI POLITOLOG

‘Nuklearnim oružjem mogli bismo spaliti cijelu Ukrajinu, ali to nećemo napraviti jer smo ljudi‘

‘Nisam siguran da sam spreman dijeliti takvo stajalište, ali mislim da je to ono čime se on rukovodi‘, poručuje ruski politolog

Sergej Mihejev

 Screenshot YT

Rusija može spaliti cijelu Ukrajinu, ali nećemo to napraviti jer smo ljudi, ustvrdio je ruski politolog Sergej Mihejev.

Govoreći na ruskoj državnoj televiziji, Mihejev je rekao da "ne vidi" da se zapadni neprijatelji ili oni koji vladaju današnjom Ukrajinom vode bilo kakvim moralnim načelima.

"Možemo vidjeti da čim im se pruži prilika da postanu drski, to i postanu, a kada im se pruži prilika da budu nepristojni, to i jesu", rekao je u snimci koju je na Twitteru podijelio novinar BBC-ja Francis Scarr, koji redovito prati ruske državne medije.

Mihejev je u nastavku istaknuo kako je u usporedbi s njima (Zapadom op.a.) Vladimir Putin bio "vođen moralnim načelima".

"Nisam siguran da sam spreman dijeliti takvo stajalište, ali mislim da je to ono čime se on rukovodi jer je rusko taktičko nuklearno oružje u potpunosti doraslo zadatku da zapali cijelu Ukrajinu.

"Možemo li to učiniti i onda zaboraviti na taj teritorij? Da, mogli bismo! Teoretski bismo mogli, ali stvar je u tome da smo ljudi", poručuje Mihejev.

Kada bi Ukrajina imala nuklearne sposobnosti kakve ima Rusija, "ne bi oklijevala" upotrijebiti ih protiv Rusije, zaključio je Mihejev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:00