OPASNO 'ZEZANJE'

Nuklearno oružje prevozili u alkoholiziranom stanju

Kandidati za agente ne smiju konzumirati alkohol osam sati prije dolaska na posao, no zabilježeno je 16 incidenata u 2 godine

Čak šesnaest agenata američkog ministarstva energetike (DOE), zaduženih za prijevoz nuklearnog oružja, bilo je pijano na dužnosti u protekle dvije godine. Dva od tih incidenata dogodila su se tijekom "misije sigurnog prijevoza" nuklearnog oružja, dok su se agenti prijavljivali u hotele za noćenje.

OST, koji je u sklopu Nacionalne uprave za nuklearnu sigurnost (NNSA) pri ministarstvu energetike, zadužen je za transport nuklearnog oružja, komponenti tog oružja i posebnog nuklearnog materijala. Ured ima oko 600 agenata, kandidata za agente i drugog osoblja.

NNSA je razvio program testiranja na alkohol koji osigurava da agenti nisu pijani na dužnosti, da ih se testira svakih 12 mjeseci i šalje kući ako im je razina alkohola u krvi iznad 0.02 promila. Kandidati za agente ne smiju konzumirati alkohol osam sati prije dolaska na posao, no 16 agenata je ipak uhvaćeno u prekršaju. prije tri godine jedan je agent i uhićen zbog opijanja u javnosti, a 2009. su dva agenta pritvorena u policiji nakon incidenta u lokalnom baru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:01