NIŠTA OD SLOBODE

O.J. Simpson ostaje u zatvoru

Simpson je 2007. sa šestoricom prijatelja maltretirao dvojicu muškaraca, u koje su uperili pištolje i prijetili kako će ih ubiti. Osuđen je na 33 godine zatvora
 Ethan Miller/Getty Images/AFP

O.J. Simpson, bivša zvijezda američkog nogometa i tamošnje celebrity scene, nije uspio uvjeriti suce u Nevadi da ga puste na slobodu, javio je CNN.

Simpson je 1994., kada je bio na vrhuncu popularnosti, optužen da je ubio bivšu suprugu Nicole Brown Simpson i njezinog prijatelja Ronalda Goldmana, međutim sud ga je oslobodio u jednom od najpoznatijih sudskih postupaka u Americi. Unatoč puštanju na slobodu, Simpsonov život ubrzo se pretvorio u pakao – na idućem suđenju, obiteljima ubijenih morao je platiti 33 milijuna dolara, zbog čega je dospio u financijske probleme. Potom je u rujnu 2007. Simpson sa šestoricom prijatelja izazvao incident u Las Vegasu, gdje su maltretirali dvojicu muškaraca, uperili u njih pištolje i prijetili kako će ih ubiti.

O.J. Simpson je uhapšen i završio je u zatvoru, i potom je osuđen na 33 godine zatvora. Pošto je već pet godina u ćeliji, zatražio je puštanje na slobodu, ali sutkinja Linda Marie Bell je odbila molbu 66-godišneg robijaša uz obrazložene kako „na suđenju gospodinu Simpsonu nije bilo materijalnih povreda koje bi utjecale na presudu“.

Ne nađe li u međuvremenu benevolentniju sutkinju, O.J. Simpson će imati 94 godine kada će izići iz zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 11:19