KONTROVERZNE IZJAVE

'Obama i Cameron zaslužili su atentate'

 AFP

Kontroverzni predavač na sveučilištu Georgetown i nekadašnji djelatnik CIA-e Michael Scheuer izazvao je burne reakcije tekstom koji je objavio na svojem blogu, u kojem je izjavio kako su američki predsjednik Barack Obama i premijer Ujedinjenog Kraljevstva David Cameron ‘legitimne mete za asasinaciju.’

OTKRIVENA TAJNA HAKERSKA JEDINICA Amerika je sva računala svijeta stavila pod svoju kontrolu

U tekstu objavljenom krajem prosinca na blogu non-intervention.com, Scheuer tvrdi kako su Obama i Cameron prekršili brojne zakone kroz NSA-ino špijuniranje građana i kroz brojne ratove koje vode u svijetu, kako svakim danom stvaraju sve više neprijatelja među islamistima, te kako će još više ugroziti građanske slobode.

- Očito, gospodin obama je na rubu toga da se ‘odpredsjedniči’, ne samo stavljajući sebe iznad zakona, već i postavljajući sebe kao izvor tih zakona. Ako se taj proces nastavi, američki građani imaju dužnost ponašati se na način na koji vjeruju da je najkorisniji za zaustavljanje koncentracije moći u nacionalnoj vladi, napisao je Scheuer.

Kada su ga lokalne novine kontaktirale i priupitale za pojašnjenje njegovih tvrdnji, objasnio je da je jedna od opcija za zaustavljanje pretjerane moći i atentat.

- Obama, gospođa Clinton, Bush, Cheney, svi oni tvrde da islamisti mrze naš način života. To nije istina. Oni ne mrze Amerikance, oni mrze američku vladu zbog toga što čini u svijetu. Dok ne prihvatimo tu činjenicu, nastavit ćemo gubiti ovaj rat kao što to činimo i sada, rekao je.

PRVI SKANDAL BIJELE KUĆE U 2014. Michelle pozvala goste na rođendan i poručila: Prije dolaska se dobro najedite!

Naglasio je kako, kada izborne opcije zakažu, građani republike imaju pravo i na druge opcije poput prosvjeda, neplaćanja poreza i, kao zadnji korak, revolucije.

- U jednom trenutku, kada dođe do toga, ubijete ljude i maknete ih s puta. Ali to je samo kraj jednog vrlo dugačkog procesa, i čovjek bi se nadao da će navodno pametni ljudi koji su studirali na Harvardu i Oxfordu znati da pred njima nije sretna budućnost ako nastave ignorirati slobode za koje se narod borio stoljećima, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 10:05