DONALD TRUMP

'Obama i Hillary Clinton su stvorili ISIL'

U.S. Republican presidential candidate Donald Trump works the crowd after a rally at the Westin Hilton Head Island Resort and Spa in Hilton Head Island, South Carolina, December 30, 2015. REUTERS/Randall Hill
 RANDALL HILL/REUTERS

Donald Trump je ovoga puta na predizbornom skupu u subotu navečer oštro napao Obaminu administraciju. odnosno pristup koji su izabrali u pregovorima s Iranom te teroristima Islamske države.

'Ja sam prilično dobar u primjećivanju stvari i vidim mnoge stvari koje se događaju', rekao je Trump, prenosi Business Insider.

Osvrnuo se na iranske prosvjednike koji su u subotu zapalili saudijsku ambasadu u Teheranu, ljutiti zbog smaknuća šijitskog klerika.

'Jedna od stvari koje vidim jest ovo što se danas dogodilo u Teheranu. Zapaljena je ambasada Saudijske Arabije. Ovo što se ovdje događa, Iran želi nadjačati Saudijsku Arabiju. Oduvijek su to htjeli. Oni žele naftu, OK? Oni to oduvijek žele.

Predvidio sam mnogo stvari, morate se složiti, uključujući i 'Nađi naftu, uzmi naftu, zadrži naftu'. Zar ne? Govorim to već tri godine i svi su rekli 'Oh, pa ne možeš to učniti. To je suverena država'. To uopće nije država', rekao je Trump.

Za uzlet ISIL-a okrivio je Baracka Obamu i Hillary Clinton.

'Oni su samo grupica neiskrenih ljudi, oni su stvorili ISIL. Hillary Clinton je stvorila ISIL zajedno s Obamom', ustvrdio je Trump. Slično je potvrdio i sljedeće jutro gostujući na televiziji. 'Zahvaljujući Obami i Hillary Clinton danas imamo problem s ISIL-om. Sve je to rezultat njihove loše politike', smatra Donald Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 21:56