LUDI MANEVRI I BRZINA

Obama potvrdio postojanje NLO-a: ‘Ne možemo objasniti što je to niti način na koji se kreću...‘

Kazao je kako je vidio snimke američke mornarice koje su procurile u javnost, o čemu se oglasio i Pentagon
Barack Obama
 Screenshot

Bivši američki predsjednik Barack Obama potvrdio je postojanje NLO-a s nevjerojatnom manevarskom sposobnosti i brzinom koja ne postoji u američkoj vojsci i kazao kako se to mora ozbiljno shvatiti.

Gostujući u TV emisiji The Late Late Show u ponedjeljak navečer kazao je kako je vidio snimke neidentificiranih letećih objekata koje je snimila američka mornarica, a koji su procurili u javnost, o čemu se oglasio i Pentagon.

- Kad je riječ o izvanzemaljcima, postoje stvari koje ne mogu reći ovako u eteru - krenuo je sa šalom Obama, no brzo se uozbiljio i kazao kako je kad je postao predsjednik SAD-a 2008. bio znatiželjan oko vladinog programa o istraživanju izvanzemaljskih oblika.

- Gledajte, istina je da sam pitao kad sam došao u Ured postoji li negdje laboratorij gdje držimo izvanzemaljce i njihove brodove. Malo su istraživali i odgovor je bio - ne.

- No ono što je istina...jest da postoje snimke objekata na nebu za koje ne znamo točno što su. Ne možemo objasniti kako se kreću, njihovu putanju... Nemaju lako objašnjiv obrazac.

- Stoga mislim da ljudi još uvijek ozbiljno pokušavaju istražiti i shvatiti što je to. No danas vam nemam ništa za prijaviti - ponovno se našalio.

Obamin komentar stigao je par dana nakon što je objavljena snimka iz srpnja 2019. koja prikazuje NLO koji je projurio pored 'nevidljivog' broda američke ratne mornarice u blizini San Diega, a onda zaronio pod vodu.

Pentagon je u travnju potvrdio autentičnost fotografija i videa koje su časnici američke mornarice snimili pomoću infracrvenih kamera 2019., a na kojima se naočigled vide leteći objekti koji se kreću velikom brzinom. Dvije snimke sadržavaju i zvučne zapise na kojima se može čuti kako se vojnici iščuđavaju objektima i nagađaju da je možda riječ o dronu.

Mornarica je još u rujnu 2019. potvrdila da su spomenute snimke autentične, a objavila ih je kako 'javnost ne bi nagađala jesu li snimke prave i ima li još tih snimaka'.

Bivši poručnik američke mornarice i umirovljeni pilot borbenog zrakoplova, Ryan Graves, kazao je kako je gotovo svakodnevno periodu od 2015. do 2017. godine viđao sferične objekte izvanrednih manevarskih sposobnosti u ograničenom zračnom prostoru u blizini Virginia Beacha.

Ured ravnateljice Nacionalne obavještajne službe SAD-a Avril Haines i druge obavještajne agencije u lipnju bi Kongresu SAD-a trebali dostaviti neklasificirane podatke o NLO-ima. Također, Ured glavnog istražitelja pri Ministarstvu obrane SAD-a trebao bi proučiti kako je Pentagon rukovao izvještajima o NLO-ima.

Izvor upoznat sa situacijom rekao je za CNN da će se u budućnosti pokrenuti još istraga koje će se baviti obradom tih incidenata tijekom godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 18:35