TELEFONOM

Obama se ispričao Liječnicima bez granica

"Ako bude potrebno, predsjednik će provesti promjene kako bi u se budućnosti smanjila mogućnost da se dogode tragedije kao što je ova", stoji u izjavi Bijele kuće
 AFP

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama nazvao je čelnicu organizacije Liječnici bez granica (MSF) i ispričao se za smrtonosni zračni udar na njihovu bolnicu u Kunduzu u Afganistanu, priopćila je u srijedu Bijela kuća.

U razgovoru s Joanne Liu Obama je također rekao da će američka istraga tog incidenta dati "transparentno, temeljito i objektivno izvješće o činjenicama i okolnostima incidenta".

"Ako bude potrebno, predsjednik će provesti promjene kako bi u se budućnosti smanjila mogućnost da se dogode tragedije kao što je ova", rekao je u izjavi za novinare glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

MSF poziva na uspostavu neovisnog međunarodnog povjerenstva koje bi provelo istragu bombaškog napada na bolnicu izvršenog tijekom vikenda u kojemu su poginule najmanje 22 osobe.

Obama je također nazvao afganistanskog predsjednika Ašrafa Ganija kako bi mu izrazio sućut zbog pogibije pacijenata i djelatnika bolnice u zračnom udaru, rekao je Earnest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2020 13:11