ZAPOVJEDNIK U AFGANISTANU

Obama zove na red generala McChrystala jer ga je kritizirao

Zapovjednik i njegovi suradnici popljuvali američkog predsjednika i administraciju
(FILES)US commander in Afghanistan General Stanley McChrystal (R) speaks during a press briefing with White House spokesman Robert Gibbs at the White House in Washington, DC, May 10, 2010. The leading military commander in Afghanistan on June 22, 2010 was summoned to the White House to personally explain published remarks to a US magazine in which he and senior aides mock and criticize top American officials -- including President Barack Obama. Tensions between General Stanley McChrystal and the White House are on full display in the unflattering article in Rolling Stone. AFP PHOTO/Jim WATSON/FILES
 AFP

WASHINGTON - Zapovjedniku svih snaga u Afganistanu, američkom generalu Stanleyju McChrystalu, danas je naređeno da se vrati u SAD kako bi objasnio komentare koje je dao u intervjuu za Rolling Stone. Očiti poziv na raport stigao je unatoč njegovoj današnjoj isprici zbog članka pod naslovom “Odbjegli general”, kojom je ustvrdio kako je napravio grešku koja se nije smijela dogoditi.

Neupućeni predsjednik

Naime, general i njegovi suradnici dali su podrugljive komentare na račun američke administracije, uključujući predsjednika Baracka Obame , kojeg su okarakterizirali kao “neupućenog”.

NATO ga brani

Istaknuli su i da se general osjećao izdanim od strane veleposlanika SAD-a u Kabulu, Karla Eikenberryja. McChrystal se, među ostalim, obrušio i na potpredsjednika Joea Bidena. - Pitate za Bidena? Tko je taj - rekao je general, u čiju je obranu odmah stao NATO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 21:21