SPORNA ZABAVA

Obami propao rođendanski tulum: Nema koga nije pozvao, a onda je odlučio poštovati ‘mjere‘

Nakon brojnih kritika, Barack Obama je prvotni popis gostiju drastično smanjio zbog širenja delta varijante koronavirusa
Barack Obama
 Ricardo ARDUENGO/AFP

Barack Obama ovaj vikend trebao je imati veliku proslavu povodom svog 60. rođendana, no bivši američki predsjednik sve je otkazao i odlučio se za skromnije, intimno, obiteljsko okupljanje. Njegova glasnogovornica rekla je kako je Obama prvotni popis gostiju, na kojemu je bilo nekoliko stotina bogatih i slavnih, drastično smanjio zbog širenja delta varijante koronavirusa.

- Događaj na otvorenome planiran je prije nekoliko mjeseci u skladu sa svim javnim smjernicama i zaštitnim covid mjerama. Zbog novog širenja delta varijante u posljednjih tjedan dana, bivši predsjednik i gospođa Michelle Obama odlučili su značajno smanjiti broj uzvanika tako da on sad uključuje samo obitelj i bliske prijatelje - priopćila je Hannah Hankins dan nakon što je planirani event izazvao brojne kritike, uglavnom od strane konzervativaca.

Spomenuta proslava održat će se u subotu na imanju na obali mora na otmjenom otoku Martha's Vineyard, a među gostima su trebali biti bivši dužnosnici Obamine administracije, demokratski donatori i svjetske zvijezde kao što su George Clooney, Steven Spielberg i Oprah Winfrey, prenosi The Telegraph. Ne očekuje se da će aktualni predsjednik Joe Biden, koji je bio Obamin potpredsjednik, doći na rođendan.

Svi pozvani moraju se cijepiti i imati negativan test na koronavirus.

- Da je ovo rođendan Donalda Trumpa, demokrati bi rekli 'kako netko može biti tako bezobziran' ili 'ubijaju ljude' - negodovao je na Twitteru republikanski kongresnik Jim Jordan.

- Postoji li iznimka za zabave na koje dolaze bogate liberalne slavne osobe? - nadovezala se Ronna McDaniel, predsjednica Republikanskog nacionalnog odbora.

Podsjetimo, Trumpova administracija u brojnim prilikama bila je oštro kritizirana s ljevice zbog organizacije događaja bez maski u Bijeloj kući ili na predizbornim skupovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:58