VREMENSKA NEPOGODA

Obilna kiša prekinula božićno slavlje: U poplavama na Filipinima 13 poginulih

Većina smrtnih slučajeva uzrokovana je utapanjem u iznenadnim poplavama

Poplave na Filipinima

 Handout/Afp

Broj smrtno stradalih na jugu Filipina uslijed obilne kiše koja je pala tijekom božićnog vikenda popeo se na 13, priopćile su vlasti u utorak, a dok su se poplave počele povlačiti, potraga za 23 osobe i dalje traje.

Većina smrtnih slučajeva uzrokovana je utapanjem u iznenadnim poplavama, a jaka kiša koja je padala dva dana prekinula je božićno slavlje i prisilila više od 45.000 ljudi da se sklone u evakuacijske centre, objavila je tamošnja agencija za katastrofe.

Fotografije na društvenim mrežama prikazuju pripadnike obalne straže, policije i vatrogasaca kako u područjima pogođenim klizištima gaze kroz vodu koja im je do struka i nose stanovnike.

Operacije spašavanja su nastavljene, a šteta u poljoprivredi se procjenjuje, izjavio je za radio stanicu DZBB Carmelito Heray, voditelj agencije za katastrofe u gradu Clarin u pokrajini Misamis Occidental.

Gradonačelnik Clarina Emeterio Roa upozorio je na veliku štetu u stočnom fondu, s obzirom da su u poplavama uginule brojne svinje, kokoši, koze i krave.

image

Poplave na Filipinima

Handout/Afp
image

Poplave na Filipinima

Handout/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:20