BLJEŠTAVI DOM

Obitelj iz Njemačke oborila rekord po broju božićnih drvca: ‘Treba mi 47.000 lampica da sve osvijetlim‘

Ne samo da su stabla bez premca po broju, već su čak i tematska, a najveće ima 3,5 metra
 Ina Fassbender/Afp/Profimedia

Čovjek koji za sebe kaže da je "lud za Božićem" oborio je svjetski rekord po broju božićnih drvca u jednom domu.

S čak 444 božićna drvca u njegovu domu u sjevernonjemačkom gradu Rintelnu, Thomas Jeromin je postavio i ukrasio plastične zimzelene po cijelom domu - u hodniku, spavaćoj sobi, uredu i gotovo svakom slobodnom prostoru.

Institut za rekorde za Njemačku (RID) posjetio je 55-godišnjaka i njegovu suprugu Susanne u njihovu domu u saveznoj državi Donjoj Saskoj 6. prosinca kako bi potvrdio ogromnu kolekciju kao novi svjetski rekord za "najviše ukrašenih božićnih drvca na jednom mjestu".

image
Ina Fassbender/Afp/Profimedia
image
Ina Fassbender/Afp/Profimedia

Jeromin (55) kaže da mu treba oko 47.000 božićnih lampica kako bi osvijetlio sva drvca u stanu od 100 četvornih metara koji dijeli sa suprugom. Božićni napori u 2021. rezultirali su s porastom broja drvca za 22.

Ne samo da su stabla bez premca po broju, već su čak i tematska. Jedno je posvećeno isključivo ukrasima iz Ratova zvijezda, dok drugo prikazuje samo patke. Ima čak i jedno drvo – njegovo najveće - od 3,50 metra – koje visi sa stropa.

image
Ina Fassbender/Afp/Profimedia
image
Ina Fassbender/Afp/Profimedia

Jeromin kaže da do kraja kolovoza mora izvući drva s tavana da bi ih stigao sve razmjestiti i ukrasiti s 72.000 kuglica.

Kad nema pandemije, Thomas Jeromin nudi obilaske s vodičem po svojoj božićnoj zemlji čudesa.

Galerije i kulturni prostori u Njemačkoj su uglavnom otvoreni čak i usred četvrtog vala zaraze koronavirusom, no s obzirom na veliki broj božićnih drvca u ovom stanu, jednostavno nema dovoljno prostora da posjetitelji poštuju važeće epidemiološke propise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:51