BRUTALNOST

OBITELJI PUTNIKA NESTALOG BOEINGA 'Policija nas je uhitila i premlatila na mrtvo ime'

 AFP

Premda je nakon obaranja malezijskog Boeinga 777 na istoku Ukrajine u drugi plan pao misteriozno nestali malezijski Boeing, koji je možda pao u Indijsko ocean, obitelji nekoliko putnika s leta MH370 ovih se dana požalilo na tretman koji su dobili od kineske policije.

Dvije žene, koje su željele ostati anonimne, tvrde da ih je šest kineskih policajaca na mrtvo ime premlatilo nakon što su sredinom svibnja u pekinškoj poslovnici Malaysia Airlinesa po tko zna koji put zatražili informacije o nestalom avionu, koji je s radarskih zaslona iščeznuo 8. ožujka.

U izjavi za South China Morning Post tvrde da su ih odveli u policijsku stanicu gdje su ih udarali i vukli po podu. Obje su zaradile modrice i ogrebotine, a jedna od njih je nekoliko dana morala provesti u bolnici. Kao dokaz je priložila fotografiju iz bolničke postelje u kojoj je ležala s ovratnikom.

Motivi policijske brutalnosti zasad nisu jasni.

Istovremeno, skupina od 16 drugih rođaka putnika s nestalog aviona navodi da ih je 16. srpnja kineska policija uhitila i tražila od njih snimke svojih najmilijih kako u Kuala Lumpuru ulaze na kobni let.

'Policija nas je optužila da smo se organizirali i da imamo neku svoju agendu, a sve što smo htjeli je pronaći naše najbliže, ljude s kojima dijelimo istu krv', izjavio je jedan od uhićenih, koji je također htio ostati anoniman.

Još jedan iz skupine uhićenih kaže da ih je policija upozorila da su prekršili zakon prema kojemu nije dozvoljeno javno okupljanje više od 10 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 23:00