UBIJAO JE I PRIJE

Objavljen dosje sumanutog ubojice iz Konjica kojeg traže komandosi: Ubio suborca, a čim je izašao iz zatvora na vikend, likvidirao je i vlastitu majku

 
 Facebook

Stanovnici Konjica u susjednoj nam Bosni i Hercegovini već danima žive u strahu, jer je još uvijek u bijegu višestruki ubojica Edin Gačić (43).

Prema pisanju lokalnih medija, na terenu su jake policijske snage, a policajci naoružani dugim cijevima raspoređeni su iznad naselja Podorašac gdje je jučer ujutro došlo do stravičnog zločina. Edin je u rano jutro ušao u mjesnu trgovinu u Podorašcu te vatrenim, a potom i hladnim oružjem, masakrirao Sauda Sultanića (39), jednog od vlasnika trgovine.

U međuvremenu, u javnost su isplivali potresni detalji o Gačiću, koji već iza sebe ima niz svojih žrtava. Prema objavljenim informacijama, Gačić je prije ovog počinio još najmanje dva ubojstva, među kojima je i brutalno ubojstvo vlastite majke.

Kako piše Srpskainfo, Gačić koji je iz Banja Luke bio je pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahedin”, a na Facebooku je imao profil s imenom Abu Enes Bin Muharem. Tu je društvenu mrežu koristio kako bi domaćim i mstranim gostima nudio turističke usluge. On je turističke usluge nudio u svojoj kući i kamp prikolici, po izboru turista, uz domaću hranu i "uzbudljiva biciklistička spuštanja" niz Brđane u Konjicu. Dnevni Avaz piše kako je Gačić na profilu pod zaposlenje naveo "terorist".

FACEBOOK
Edin Gačić

Policiji je poznat još iz poslijeratnog razdoblja, jer je 1998. likvidirao svog suborca iz mudžahedinskog odreda Ismeta Gunića. Osuđen je tada na osam godina zatvora, kaznu je izdržavao u zloglasnom Kazneno-popravnom zavodu u Zenici, a čim je 2002. pušten na slobodni vikend hladnokrvno je likvidirao svoju majku s dva metka iz vatrenog oružja.

Ponovno je osuđen, ovog puta na dvadeset godina iza rešetaka, a čim se opet pojavio na slobodi počinio je novo ubojstvo.

Dnevni Avaz javlja kako policija Hercegovačko-neretvanskog kantona polako steže obruč oko opasnog ubojice, a demantirane su i glasine kako je viđen u centru Konjica. Očekuje se da bi tijekom današnjeg dana mogao biti uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:55