ŠTO SE DOGODILO?

Objavljena fotografija Epsteinove suradnice: Ghislaine u zatvoru zaradila ružnu modricu ispod oka

Maxwell je iza rešetaka od prošlog ljeta, čekajući suđenje 12. srpnja. Ovo je prva njezina fotografija objavljena tijekom tog vremena
Ghislaine Maxwell
 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Odvjetnici Ghislaine Maxwell objavili su fotografiju lica svoje klijentice na kojoj se čini da ispod lijevog oka ima modricu, piše BBC.

Rekla je svojim odvjetnicima da bi modrica mogla biti od onoga čime je zaštitila oči od svjetlosti, jer stražari dolaze provjeravati njezino stanje i pale svjetlo u njezinoj ćeliji svakih 15 minuta.

Maxwell je optužena za pomaganje osuđenom pedofilu Jeffreyju Epsteinu u vrbovanju i seksualnom zlostavljanju djevojčica.

Negirala je sve optužbe i navode protiv nje.

Njezini su se odvjetnici u više navrata žalili na uvjete u zatvoru i podnijeli nekoliko zahtjeva za jamčevinu, koji su do sada svi bili odbijeni.

59-godišnjakinja je iza rešetaka u New Yorku od prošlog ljeta, čekajući suđenje 12. srpnja. Ovo je prva njezina fotografija objavljena tijekom tog vremena.

Na sudu se pojavila ranije u travnju, što je bilo njezino prvo pojavljivanje nakon uhićenja.

Njezin odvjetnik, Bobbi Sternheim, poslao je fotografiju u pismu sutkinji Alison Nathan u četvrtak.

U pismu se kaže da su je stražari pitali o modricama i rekli da će je smjestiti u posebnu stambenu jedinicu ako ne kaže kako ih je zaradila.

U četvrtak je sutkinja Nathan zatražila objašnjenje jesu li i zašto stražari provodili 'noćni nadzor' nad gospođom Maxwell i može li joj se dati zaštitno sredstvo za oči ako je potrebno.

U kolovozu 2019. Epstein se ubio iza rešetaka dok je čekao suđenje zbog optužbi za podvođenje.

Gospođa Maxwell, kći medijskog mogula Roberta Maxwella, bila je u vezi s financijerom Epsteinom 1990-ih. Navodno je upoznala Epsteina s bogatim i moćnim osobama, uključujući Billa Clintona i princa Andrewa iz britanske kraljevske obitelji.

Suočena je s optužnicom u šest točaka, uključujući podvođenje maloljetnica i trgovinu seksualnim uslugama. Također je suočena s još dvije optužbe za lažno svjedočenje u 2016. godini.

Dvije nove optužnice podignute u ožujku odnose se na navode da je Maxwell vrbovala 14-godišnjakinju kako bi Epsteinu pružila seksualizirane masaže između 2001. i 2004. Djevojci su zauzvrat isplaćene stotine dolara u gotovini i poticalo ju se da regrutira druge žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:43