VELIKA DIVERZIJA

Objavljena snimka o početku napada na uništeni ruski avion, partizani: Ovo što gledate je naš dron...

Anti-Lukašenkova skupina ustvrdila je kako je u bazi Mačulišči teško oštećen vrijedni ruski zrakoplov

Kadrovi iz snimke koju su objavili bjeloruski partizani

 Screenshot/Twitter

Bjeloruska protuvladina organizacija BYPOL objavila je videozapis slijetanja drona s četiri elise na sovjetski vojni zrakoplov za rano upozorenje i nadzor Beriev A-50 u zračnoj bazi Mačulišči u Bjelorusiji.

Na snimci se može vidjeti kako je dron sletio na rotirajuću radarsku kupolu Berieva A-50, pomoću svoje kamere snimio situaciju u zračnoj bazi te se potom od nje udaljio.

Podsjetimo, BYPOL je ustvrdio da je u nedjelju u bazi Mačulišči koja se nalazi 12 kilometara od glavnog grada Bjelorusije Minska oštetio jedan takav Beriev A-50 . "Uništen je jedan od devet (zrakoplova za rano upozorenje i nadzor) Ruskih zračno-svemirskih snaga vrijedan 330 milijuna dolara. To su bili dronovi. U operaciji su sudjelovali Bjelorusi. Ostvarili su pobjedu i sada se nalaze izvan zemlje. Svi su pobjegli. Taj avion više letjeti neće", rekao je BYPOL, bjeloruska partizanska organizacija.

Prema nekim izvještajima, taj su A-50 napala dva drona, a jedan ga je navodno pogodio bliku kokpita. Franak Viačorka, savjetnik bjeloruske opozicijske političarke Sviatlane Tihanovskaje, rekao je da je to bila nauspješnija diverzija u Bjelorusiji od početka 2022. godine do danas.

Bjeloruski projekt Hajun, medij koji vodi protjerani bjeloruski disident Anton Motolko, tvrdi da je spomenuta snimka, ako je suditi prema vremenskim prilikama, nastala nekoliko dana prije nedjeljnog napada u kojem je uništen jedan ruski Beriev A-50.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:02