NASILJE NA BEOGRADSKIM ULICAMA

OBJAVLJENA SNIMKA Policija brutalno pretukla Vučićevog brata: 'Došao mi je krvave glave'

Andreja Vučića i pripadnike osiguranja pretukli su pripadnici Žandarmerije jer im nisu pokazali dokumente
Serbia's deputy Prime minister Aleksandar Vucic speaks during a press conference on January 14, 2014 in Belgrade after Serbian police arrested two former intelligence officers suspected of involvement in the murder of journalist. Slavko Curuvija, a fierce critic of late strongman Slobodan Milosevic, was killed in front of his home in central Belgrade by unknown gunmen on the Orthodox Easter in April 1999, during NATO's bombing campaign against the former Yugoslavia over Kosovo. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
 ANDREJ ISAKOVIC/AFP

>>> NOVO 18:58 Beogradski mediji objavili su snimku televizije N1 na kojoj je zabilježen današnji incident u kojem su pripadnici žandarmerije pretukli brata premijera Aleksandra Vučića Andreja.

----------------------------

15:46 Na izvanrednoj konferenciji za novinare srbijanski premijer Aleksandar Vučić je pohvalio činjenicu da tijekom gay parade nije bilo većih nereda. Kazao je da nijedno staklo nije bilo razbijeno. U nastavku se osvrnuo na incident u kojem je policija pretukla njegova brata Andreja i dvojicu pripadnika osiguranja, koje mu je kao bližem članu premijerove obitelji dodijelila država.

'Ja svog brata volim najviše na svijetu. On je danas kod mene došao krvave glave', rekao je Vučić, potvrđujući da je do incidenta došlo. Ipak, nije htio iznositi detalje o bratovim ozljedama. Rekao je da su njegovog brata napali pripadnici Žandarmerije, ali da su se ispričali.

- Došlo je do nekog prekoračenja ovlasti, ti ljudi koji su to učinili su se ispričali. Nećemo privatno goniti bilo koga. Ovo je težak dan za moju obitelj - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je njegov brat 'hrabar' i da je dobro podnio mlaćenje.

Napomenuo je i da razumije zašto su "momci iz Žandarmerije bili nervozni", s obzirom da su taj dan radili nešto što im se nije radilo. Njemu se osobno ispričao i zapovjednik Žandarmerije Milenko Božović, prenio je Vučićeve riječi Blic .

----------------------------

BEOGRAD - Pripadnici srbijanske Žandarmerije iz čista si mira pretukli Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića i trojicu pripadnika osiguranja premijera Srbije, piše Telegraf.rs .

- Brat Aleksandra Vučića pretučen je od pripadnika Žandarmerije – kaže za taj portal izvor blizak premijeru Srbije.

Istu je informaciju objavila i beogradska televizijska postaja Studio B, a pozivajući se na nju, vijest je objavio i državni RTS.

Prema neslužbenim informacijama Tanjuga, Andrej Vučić je, zajedno s osiguranjem, na beogradskoj Slaviji pokušao proći kroz policijski kordon, a pripadnici žandarmerije su nasrnuli na njega i pretukli i njega i tjelohranitelje. Andrej Vučić je navodno završio na Vojno-medicinskoj akademiji.

Istovremeno, stigla je informacija da je Aleksandar Vučić za 15 sati sazvao izvanrednu press konferenciju. Nije poznato je li ovo povod sazivanju te pressice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:15