POLICIJSKA KAMERA

Objavljena uznemirujuća snimka napada na supruga Nancy Pelosi: David je divljački zamahnuo čekićem...

Nekoliko optužnica podignuto je protiv napadača pred Vrhovnim sudom San Francisca

Napad na Paula Pelosija

 Screenshot/

Prije gotovo tri mjeseca Paul Pelosi, suprug bivše čelnice Zastupničkog doma američkog Kongresa, pretučen je u njihovom domu u San Franciscu.

Sud je sad objavio snimku policijske kamere koja je nastala u trenutku napada a na kojoj se vidi kako je napadač s čekićem držao Pelosija i u trenutku razgovora s policijom divljački zamahnuo prema njemu i udario ga - koliko se može procijeniti, u predjelu glave.

Policajci su ga potom, kako se čini, brzo svladali.

Upozoravamo vas da je snimka vrlo uznemirujuća.

Muškarac optužen da je čekićem pretukao Pelosija, prijetio je da će je uzeti za taoca i slomiti joj koljena, navodi se u saveznoj kaznenoj prijavi.

Navodne namjere Davida Waynea DePapea objavljene su nakon što su savezni tužitelji optužili 42-godišnjeg muškarca za napad i pokušaj otmice u provali u petak prije zore u kuću obitelji Pelosi u San Franciscu.

Nekoliko optužnica podignuto je odvojeno pred Vrhovnim sudom San Francisca, uključujući pokušaj ubojstva, napad smrtonosnim oružjem, provalu, zlostavljanje starijih osoba i prijetnje javnom službeniku, objavila je okružna tužiteljica Brooke Jenkins na konferenciji za novinare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:20