USUSRET JUBILEJU

Objavljene dosad neviđene snimke mlade britanske kraljice Elizabete II

‘Ovaj dokumentarni film otvara pogled u vrlo intimnu stranu kraljevske obitelji koju rijetko možemo vidjeti‘

Kraljica Elizabeta

 Dominic Lipinski/AFP

Dosad neviđene snimke britanske kraljice Elizabete iz mladih dana, prije nego li je stupila na prijestolje, bit će prikazane u novome dokumentarcu koji će se emitirati krajem ovoga mjeseca, priopćili su iz Buckinghamske palače i BBC-a u nedjelju.

Televizijski program 29. svibnja, tijekom kojega će se emitirati dijelovi kućnih snimaka kraljice dok je bila princeza iz njezine osobne zbirke, prethodit će proslavi 70. obljetnice njena kraljevanja.

"Ovaj dokumentarni film otvara pogled u vrlo intimnu stranu kraljevske obitelji koju rijetko možemo vidjeti, divno je što će biti podijeljen s javnošću povodom njezine platinaste godišnjice", kazao je urednik BBC-a zadužen za povijesne snimke, Simon Young.

Producenti su pogledali više od 400 rola filma, uključujući i snimke državnih događaja iza kulisa, te poslušali više od 300 kraljičinih govora, kazali su iz BBC-a.

Među snimkama može se naći i ona kraljice Elizabete kako sa smiješkom pokazuje prsten koji joj je dao princ Philip, koji je umro prošle godine godine u dobi od 99 godna, prije nego li su zaruke postale javne.

Kraljici je 96 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:36