MASAKR U BANCI

Objavljene fotografije i identitet ubojice, suludi pohod prenosio uživo, poznat i motiv: ‘Totalni šok!‘

Upucao je 13 ljudi, ubivši najmanje četiri osobe. Imao je samo 23 godine. Likvidirala ga je policija

Policija na mjestu zločina

 Luke Sharrett/Getty Images Via Afp

Policija je kao napadača u masovnoj pucnjavi u ponedjeljak u Louisvilleu u saveznoj američkoj državi Kentucky identificirala Connora Sturgeona, 23-godišnjaka koji je radio više od godinu dana u banci Old National Bank. Kako javlja CNN, Sturgeon je upucao 13 ljudi, ubivši najmanje četiri osobe.

Policija je objavila i imena četiri osobe koje su smrtno stradale - to su Tommy Elliott (63), Jim Tutt (64), Josh Barrick (40) i Juliana Farmer (57). Neki od preživjelih uspjeli su se na vrijeme sakriti u sigurnoj sobi, izvijestio je novinar CNN-a.

Napadača su ubili policajci koji su došli na mjesto događaja. Napadač je, utvrdila je policija, uživo prenosio napad, rečeno je na policijskoj konferenciji za novinare. Napad je prenošen na Instagramu, a policija je uklonila snimku i nalazi se u njihovom posjedu.

Sturgeon je ranije obaviješten da će dobiti otkaz, naveo je izvor iz policije upoznatom s istragom, prenosi CNN. Ubojica je napisao poruku za svoje roditelje i prijatelje u kojoj je naveo da će izvesti napad vatrenim oružjem u banci, kaže izvor. Nije jasno je li ta poruka bila napisana na papiru ili je poslana e-mailom, niti je li viđena prije ili nakon incidenta, navodi izvoru.

Sturgeon je na svom LinkedIn profilu naveo da je stažirao u Old National Bank u Louisvilleu tri ljeta uzastopno između 2018. i 2020. prije nego što se zaposlio kao stručnjak za komercijalni razvoj u lipnju 2021. Postao je sindikalni suradnik i bankar u travnju 2022., prema navedenom na profilu.

Sturgeonov bivši srednjoškolski kolega koji je dobro poznavao njega i njegovu obitelj, kaže da nikada nije vidio nikakvu naznaku ili signal da bi se ovo ikada moglo dogoditi. "Ovo je totalni šok. Bio je jako dobar klinac koji je dolazio iz jako dobre obitelji", rekao je ubojičin razredni kolega koji je želio ostati anoniman i koji nije razgovarao sa Sturgeonom posljednjih godina. "Ne mogu ni opisati koliko ovo nema smisla. Ne mogu vjerovati".

U eseju za koledž iz 2018. objavljenom na web stranici CourseHero, korisnik identificiran kao student Sveučilišta u Alabami po imenu Connor Sturgeon napisao je da je imao problema s uklapanjem u školsku sredinu.

"Moje samopouzdanje mi je dugo predstavljalo problem", piše u eseju. "Kao kasno procvjetao u srednjoj i srednjoj školi, borio sam se do određene mjere da se uklopim, a to mi je stvorilo donekle negativnu sliku o sebi koja i danas postoji. Sklapanje prijateljstava nikada nije bilo osobito lako, tako da imam više iskustva od većine u samostalnom radu".

Autor je naveo da je na koledžu "počeo društveno sazrijevati i počeo uviđati napredak na tom polju" te kako se nada da će "biti samosvjesniji i postati ‘bolja‘ osoba".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:33