BIVŠA DRŽAVNA TAJNICA

Objavljene fotografije na kojima nekad najmoćnija žena Srbije otkriva gaćice, mediji tvrde da ih je slala ministru

Neki smatraju da je upravo ministar obrane Stefanović konačni cilj ove akcije policije u kojoj je prvo pao Belivuk, a sada i Hrkalović
Dijana Hrkalović
 Mup Republike Srbije

Beogradski mediji, konkretno režimski tabloid Republika.rs (portal Srpskog telegrafa), jučer je objavio nekoliko eksplicitnih fotografija bivše srbijanske državne tajnice Dijane Hrkalović, koja je prošlog tjedna uhićena zbog sumnji u veze s kriminalnim klanom Veljka Belikvuka zvanog Velja Nevolja.

Te su fotografije, kako piše Republika.rs, nastale u kabinetu gđe. Hrkalović dok je je još radila kao državna tajnica u MUP-u Srbije.

Republika.rs dalje špekulira kako su fotografije dio iz "serije fotografija koje su na kraju bile povod za ubojstvo odvjetnika Dragoslava Miše Ognjanovića i Dragoslava Miloradovića Galeta, kuma Luke Bojovića, vođe "Škaljaraca"". Ta tvrdnja nije potkrijepljena bilo kakvim konkretnim dokazima.

Na fotografijama koje su procurile (ili su ciljano dostavljene odabranim režimskim medijima) Dijana Hrkalović, između ostalog, otkopčava hlače i pokazuje crne gaćice.

Prema pisanju portala Republika.rs, u svibnju 2018. u jednom beogradskom kafiću sreli su se odvjetnik Dragoslav Miša Ognjanović i Dragoslav Miloradović Gale, kum Luke Bojovića, vođe takozvanog "škaljarskog" kriminalnog klana. Taj razgovor je, navodi se, sniman po direktnom zahtjevu Dijane Hrkalović.

Republika.rs navodi da je na tom sastanku Ognjanović Miloradoviću kazao da je vidio fotografije na kojima se u prostorijama MUP-a Dijana Hrkalović slikala polugola, u halterima i tangama. Isti tabloid tvrdi da je riječ o fotografijama iz iste serije kao i fotografije koje su oni sinoć objavili, uz opasku da su ove o kojima priča odvjetnik Ognjanović puno "eksplicitnije".

- E, vidi ovako, ovoga mi krsta... Sad video ovako, zid, neke knjige, grb Srbije i grb Ministarstva, jedan pored drugog... Grudnjak... Tange... Halteri... Slika samu sebe i šalje njima - citira Republika što je tijekom susreta advokat Ognjanović ispričao Miloradoviću.

Potom Republika.rs, bez navođenja dokaza, izvodi zaključak da su upravo zbog tih riječi Ognjanović i Miloradović kasnije ubijeni (Miloradović svega nekoliko dana nakon sastanka, a Ognjanović dva mjeseca poslije).

Kao direktan izvršitelj ubojstva Miše Ognjanovića sumnjiči se Darko Elez, član ogranka "kavačkog" klana kojem je na čelu bio Veljko Belivuk.

Republika.rs također tvrdi, pozivajući se na svoje izvore, da je te fotografije Hrkalović prosljeđivala svojim prijateljima iz kriminalnog miljea, ali i svojem tadašnjem šefu Nebojši Stefanoviću, koji je u tom trenutku obnašao funkciju ministra policije. Neki smatraju da je upravo Stefanović, koji je s vremenom postao toliko moćan da ga se smatra i konkurencijom predsjedniku Vučiću, konačni cilj ove akcije policije u kojoj je prvo pao Belivuk, a sada i Hrkalović. Dakako, njihova su uhićenja, a potom i gnjusne detalje zločina (Belivuk) ili sada škakljive fotografije (Hrkalović) objavljivali režimu bliski tabloidi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 18:01