VILA SA ŠILJCIMA

Objavljene fotografije utvrde Velje Nevolje, policija otkrila što je našla na stadionu Partizana

Kuća na Zvezdari ima betonsku ogradu i metalne šiljke na konstrukciji, a stakla na prozorima su neprobojna
Veljko Belivuk
 Pedja Milosavljevic/AFP

Srbijanska policija otkrila je u povodu uhićenja Veljka Belivuka i njegove kriminalne skupine što je otkriveno u bunkerima na stadionu FK Partizan, na kojemu je tijekom jučerašnje akcije obavljen pretres.

- Pronašli smo određenu količinu narkotika, oružja, materijalnih i bioloških tragova. Ono što smo tražili, to smo i našli. To se odnosi za najveća kaznena djela, ubojstva i sakaćenja ljudi. Na stadionu Partizana zatekli smo između 10 i 15 osoba koje smo legitimirali, no oni nisu članovi ove kriminalne skupine. Stadion ima puno skrivenih, ali i neskrivenih prostorija, to ćemo tek utvrditi. To nije bunker, nego ozbiljno opremljena prostorija koja im je dana na korištenje. Upravu Partizana treba ispitati zašto su im to dali, rekao je Ninoslav Cmolić, zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije Srbije, prenosi portal nova.rs.

- Određena količina opojne droge pronađena je i na stadionu Crvene zvezde. Policija je okarakterizirana kao ustanova koja vrši represiju nad navijačima. Mi nemam ništa protiv navijača, ali to nisu navijači. Pravi navijači u zadnje vrijeme ne dolaze na utakmice i nitko više tamo ne dovodi djecu, rekao je.

image
Policija ispred stadiona Partizana
Pedja Milosavljevic/AFP

Na upit zašto se tako dugo čekalo na uhićenje, kao razlog naveo je prikupljanje nužnih dokaza.

- Akciju smo dugo planirali zbog prikupljanja materijalnih dokaza i kako bi te osobe mogli skloniti na dulje vremensko razdoblje, kako nam presude ne bi pale na sudu. To je jedna jako dobro organizirana kriminalna skupina. Što se tiče ostalih, sama njihova pripadnost skupini ih tereti na sudu. Za Veljka znamo da je vođa te navijačke frakcije iza koje se ova kriminalna skupina krije, rekao je.

Blic je pak objavio fotografije vile koju je Velja Nevolja gradio u beogradskom kvartu Zvezdara. Belivuk ima u vlasništvu nekoliko kuća u Srbiji, a u zadnje vrijeme je najčešće boravio u kući blizu Pančeva, a vila na Zvezdari trebala mu je biti glavna baza u Beogradu. Kako se vidi na fotografijama, ima betonsku ogradu i metalne šiljke na konstrukciji, a stakla na prozorima su neprobojna.

image
Policija ispred stadiona Partizana
Pedja Milosavljevic/AFP

- Kuća ima nekoliko katova, a stakla na prozorima navodno su neprobojna, odnosno blindirana. Kuća ima i skupocjeni videonadzor. Pokraj njegove navodno se nalazi vila Marka Miljkovića, Belivukove desne ruke - rekao je izvor za medije.

Te dvije građevine iznutra su navodno spojene hodnikom, a Miljkovićeva kuća je omeđena zidinama i metalnom ogradom sa šiljcima. Blic piše kako je vila u izgradnji na Zvezdari mnoge podsjetila na bazu nekadašnjeg zemunskog klana u Šilerovoj ulici u Zemunu.

Policija je obavila pretres nekoliko vikendica i skrovišta Belivukove ekipe, a jedna od važnijih baza bila je kuća u okolini Pančeva, u okviru koje je navodno postojala streljana, u kojoj su kriminalci vježbali pucanje. Prema neslužbenim informacijama, u tu kuću odvodili su svoje žrtve koje su mučili i zlostavljali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:11