STOTINE MRTVIH

Objavljene šokantne snimke trenutka udara na bolnicu u Gazi: ‘Prvo se čulo šištanje, a onda...‘

Prosvjedi zbog napada na bolnicu al-Ahli proširili su se s palestinskih područja na Jordan i Tursku

Trenutak udara na bolnicu al-Ahli u Gazi

 /Screenshot/twitter

Evan Hill, novinar The Washington Posta, objavio je video snimku, geolociranu od strane američkog lista, koja prikazuje trenutak kada je pogođena bolnica al-Ahli u Gazi.

"Na snimci se može čuti šištanje projektila kroz zrak te zatim eksploziju, praćena narančastim plamenom", naveo je Hill na društvenim mrežama, prenosi Al Jazeera.

Naknadno je na društvenim mrežama objavljeno još nekoliko snimki koje prikazuju trenutak udara na bolnicu u Gazi.

Palestinske zdravstvene vlasti u Gazi tvrde da je u napadu poginulo najmanje 500 ljudi, a da su još stotine žrtava pod ruševinama. Hamas je napad nazvao činom genocida, dok je izraelska vojska priopćila da je za napad odgovorna organizacija Islamski džihad.

Napad je izazvao bijesne reakcije Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali, gdje je stanovništvo izašlo na ulice u nizu gradova te traju sukobi prosvjednika i policije u Ramallahu, Jeninu, Nablusu i drugim gradovima u kojima, kako navode medijska izvješća, traje kaos.

Tamošnje je stanovništvo već dulje vrijeme ogorčeno djelovanjem Palestinske uprave i njezinim predsjednikom i šefom vladajućeg Fataha - inače rivala Hamasa - Mahmoudom Abbasom, kojem zamjeraju pretjeranu suradnju s Izraelom i nesposobnost.

Prosvjednici su na ulice izašli i u susjednom Jordanu, gdje je masa pokušala zauzeti izraelsko veleposlanstvo, a prosvjedi su se proširili i na Tursku, gdje su se tisuće ljudi u znak prosvjeda zbog napada na bolnicu u Gazi okupili ispred izraelskog veleposlanstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:07