ŠOKANTNO OTKRIĆE

OBJAVLJENE ZASTRAŠUJUĆE FOTOGRAFIJE Marinci su u Faludži 2004. benzinom spaljivali tijela iračkih boraca

 Screenshot TMZ

Grupa marinaca u Faludži je 2004. benzinom spaljivala tijela iračkih boraca, pokazuju fotografije koje je objavio TMZ, internetski portal koji se inače bavi tračevima iz života poznatih osoba. Objavili su osam fotografija, a tvrde kako imaju još 33 koje su prestrašne da bi mogle biti objavljene.

Korupus mornaričkog pješaštva objavio je kako su pokrenuli službenu istragu kako bi utvrdili pokazuju li fotografije dosta to što se tvrdi.

- Fotografije prikazuju radnje kakve ne očekujemo od naših pripadnika, niti predstavljaju časnu i profesionalnu službu 2,5 milijuna Amerikanaca koji su služili u Iraku i Afganistanu. Istražujemo autentičnost ovih fotografija, okolnosti i, ako je moguće, identitet uključenih. Rezulat tih istraga odredit će možemo li pokrenuti istragu o odgovornosti počinitelja – navodi se u priopćenju američkog ministarstva pravosuđa.

Na fotografijama se vidi kako osoba u uniformi marinca polijeva tekućinu po mrtvim tijelima, tijela u plamenu te u potpunosti spaljena tijela. Kremiranje je, inače, u suprotnosti s islamskim naukom.

Na jednoj od fotografija, koje prema navodima TMZ-a prikazuju ukupno 12 tijela, marinac pozira s ljudskom lubanjom. TMZ navodi kako su sve fotografije prošloga tjedna poslali Pentagonu, gdje su im kazali kako te fotografije do sada još nisu došle do njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:39