STEŽE SE OBRUČ

OBJAVLJENI DETALJI O BIVŠOJ DJEVOJCI OSUMNJIČENIKA ZA OTMICU MADDIE Maloljetnica ga je ostavila kada ju je pokušao ubiti: Prebio ju je, bio je lud

 
 Profimedia

Slučaj nestanka trogodišnje britanske djevojčice Madeleine McCann prije 13 godina ponovno puni novinske stupce, a nada da bi njezina sudbina ipak mogla biti otkrivena, ovih dana je sve jača nakon što je njemačka policija otkrila da ima novog sumnjivca.

Nijemac Christian Brückner (43), koji u njemačkom zatvoru služi kaznu za švercanje droge te čeka presudu za slučaj silovanja 72-godišnje umirovljenice, novi je osumnjičeni u slučaju nestanka malene Maddie.

Njemački i britanski istražitelji vjeruju da bi njegova bivša djevojka, koju je maltretirao i tukao, mogla imati vitalna saznanja o nestanku Madeleine McCann.

Riječ je o Njemici porijeklom s Kosova Nakscije Miftari, koja je bila maloljetna tinejdžerka dok je bila u vezi s Brucknerom.

Kako piše Daily Mail, obiteljski prijatelj poručuje da se djevojka skriva od medija nakon saznanja da bi njezin bivši dečko mogao biti odgovoran za višestruka kaznena djela. Njezin identitet otkriven je istoga dana kada je visoki njemački dužnosnik za Sky News izjavio da imaju 'dokaze' da Maddie više nije živa.

- Nakon svih informacija koje smo dobili, djevojčica je mrtva. Nemamo informacije da je živa. Imamo dokaze o kojima ne možemo pričati koji govore u prilog tome da je Madeleine mrtva, pa čak i kad moram priznati da ne znamo gdje je tijelo, izjavio je njemački tužitelj Hans Christian Wolters.

Također je priznao da nema dovoljno jake dokaze za podizanje optužnice protiv Brücknera.

- Nemamo ključni dokaz - tijelo Madeleine McCann. Vjerujemo da je mrtva, nemamo dovoljno dokaza da mu sudimo, ali imamo dokaze da ju je on ubio. Zbog toga tražimo informacije, osobito od ljudi koji su živjeli u mjestima gdje je živio i Brückner.

File photo dated 04/06/07 of Kate and Gerry McCann holding pyamas belonging to their daughter Amelie which are similar to the ones worn by daughter Madeleine on the night she went missing as they make an appeal for the BBC's Crimewatch programe, in Praia Da Luz, Portugal. A German prisoner has been identified as a suspect in the disappearance of Madeleine, detectives have revealed. The Metropolitan Police have not named the man, 43, who is described as white with short blond hair, possibly fair, and about 6ft tall with a slim build.,Image: 526691870, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Steve Parsons / PA Images / Profimedia
Steve Parsons / PA Images / Profimedia
Kate i Gerry McCann, roditelji malene Madeleine

- Tražimo pomoć od britanskih turista koji su boravili u ljetovalištu Praia da Luz između 1995. i 2007. Samo na taj način možemo riješiti slučaj Maddie, rekao je Wolters.

On također vjeruje da je u tom razdoblju bilo još žrtava seksualnih napada koji ih nisu prijavili policiji.

- Vjerujemo da je napadao ljude iz Velike Britanije, Irske ili Sjedinjenih Država. Pozivamo te ljude da nam se jave da riješimo slučaj. Svaka informacija je dobrodošla. Želimo znati gdje je živio, gdje je radio, koja mjesta je često posjećivao, s kim se družio, apelirao je.

Njemačka policija raspisala je Interpolovu crvenu tjeralicu za uhićenjem Nakscije Miftari.

Brueckner je s mladom Nakscije započeo vezu nakon što je pronašao stan u Braunscheweigu na sjeveru Njemačke. Ondje je vodio kiosk u kojemu je prodavao pivo, sokove, grickalice i slatkiše. Djevojku je 2014. odveo u Portugal, ali je ona deportirana iz te zemlje za manje od godinu dana zbog kriminalnih aktivnosti. Prekinuli su, a Nakscije je prijavila Brücknera zbog nasilja.

Obiteljski prijatelj progovorio je o detaljima njihova odnosa.

- Bilo joj je tek 17 godina kada su bili zajedno, on je bio puno stariji. Živjeli su zajedno. Ona je jako draga djevojka, ali njega se jako plašila. On je u potpunosti lud. Odveo ju je u Portugal u proljeće 2014. godine, ali je ona deportirana 2015. Brückner se također vratio u Njemačku nekoliko mjeseci kasnije. Nastavili su živjeti zajedno, ali i dalje su se svađali i tukli, izjavio je obiteljski prijatelj.

- Konačno su se razišli kada ju je pokušao ubiti. Prebio ju je na mrtvo ime. On je potom nestao, a Nakcsije je krenula na savjetovanje. Kada je napustio Braunschweig pokušavao je ostati u kontaktu s njom. Zvao ju je telefonom i govorio joj da ju voli i da joj nedostaje. Ali nikada nije bio pri sebi, uvijek na drogama. Uvijek je pio i uzimao droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:26