UŽAS U OKLAHOMI

Objavljeni detalji o strašnoj nesreći u kojoj je poginulo šest tinejdžerica: Nagurale se u maleni auto i zabile u kamion

Djevojke su išle na pauzu za ručak, kad je njihov auto iz nepoznatih razloga skrenuo udesno i podletio pod kamion

Poginule djevojke Gracie Machado, Addison Gratz, Austin Holt, Madison Robertson, Brooklyn Triplett i Memory Wilson

 Facebook

Utvrđen je identitet šest maloljetnih djevojaka iz Oklahome koje su poginule kad se njihov automobil sudario s kamionom, piše Daily Mail.

U strašnoj nesreći život su izgubile Gracie Machado, Brooklyn Triplett, Austin Holt, Madison Robertson, Addison Gratz i Memory Wilson.

Nesreća se dogodila u utorak nešto poslije podneva u Tishomingu, gradiću od oko 3000 stanovnika, 160 kilometara jugoistočno od Oklahoma Cityja. Među poginulima su 16-godišnja vozačica, tri 15-godišnjakinje i dvije 17-godišnjkinje. Djevojke su se iz škole autom vozile na pauzu za ručak.

Automobil u kojem su djevojke bile, uništen je do neprepoznatljivosti.

Iako se još ne zna kako je točno došlo do sudara, ova je nesreća istaknula veliki problem tinejdžera koji prevoze druge mlade putnike.

'Dodavanje samo jednog putnika mlađeg od 21 godine povećava rizik od sudara za 44 posto kada je i vozač tinejdžer. Više putnika u automobilu znači i više ometanja za vozača', rekao je William Van Tassel iz nacionalnog ureda za sigurnost prometa.

'Ako je jedan od putnika stariji od 35 godina, rizik se smanjuje za 62 posto. To znači da tinejdžeri mogu sigurno voziti samo kada je odrasla osoba u autu', rekao je Van Tassel.

Policija je objavila da je automobil u kojem su bile djevojke skrenuo udesno kada se sudario s kamionom.

Samo su 16-godišnja vozačica i suvozačica na prednjem sjedalu bile vezane sigurnosnim pojasevima kada se njihov Chevrolet Spark iz 2015. sudario s kamionom.

'Putnici bez pojaseva dovode sve u opasnost jer u sudaru otkopčani ljudi lete posvuda, ozlijeđujući druge u vozilu', kazao je Van Tessel.

Tragedija se dogodila tjedan dana nakon što je devet osoba poginulo - uključujući šest članova istog golf tima s koledža u New Mexicu i njihovog trenera - u nesreći u zapadnom Teksasu. U toj nesreći, za volanom kamiona je bio 13-godišnji dječak kad mu je pukla guma te je udario kombi u kojem su bili studenti Sveučilišta Southwest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:04