UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Objavljeni identiteti policajaca koji su suspendirani zbog brutalnosti, mlatili su zavezanog muškarca

Mladić Randal Worcester "zakucan" je na tlo te je udaran od strane trojice policajaca na benzinskoj postaji u Mulberryu

Snimka policijske brutalnosti u SAD-u

 Screenshot/Twitter

Američko Ministarstvo pravosuđa pokrenulo je veliku istragu nakon što je u javnost procurila snimka kako tri policajca iz Arkansasa mlate 27-godišnjaka nakon što su ga uhitili.

Kako piše Daily Mail, mladića Randala Worcestera trojica su policajaca "zakucala" na tlo te udarala na benzinskoj postaji u Mulberryu. Nakon incidenta, odveden je u bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć te su njegove ozljede okarakterizirane kao lakše. Optužen je za napad i opiranje uhićenju.

Trojica policajaca suspendirani su s dužnosti do utvrđivanja svih činjenica. Radi se o Zacku Kingu, Leviju Whiteu te Thellu Riddleu.

Sve je počelo kada su oni dobili poziv da se mladić na benzinskoj postaji ponaša nasilno. Djelatnicima je prijetio da će im "odrezati lice" te je pljuvao na jednog od zaposlenika. Kada je više policajaca došlo na mjesto događaja, Worcester je navodno bacio jednog od njih na tlo te ga udario u zatiljak. Tada je krenuo kaos. Iako je već bio zavezan policijskim lisičinama, službenici su ga nastavili udarati. Vidljivo je kako je Riddle, koji je ranije radio kao šef policije u Oklahomi, zavezanog muškarca više puta udario šakom u glavu.

Šerik okruga Crawford Jimmy Damante izjavio je kako su njegovi zamjenici do daljnjega pod suspenzijom, sve dok se ne dovrši interna istraga. Riddle je trenutno glavni osumnjičeni za incident.

Daily Mail ističe kako se snimka policijske brutalnosti brzo proširila internetom te je samo u jednom danu pogledana više od milijun puta. Gradonačelnik Mulberrya Gary Baxter rekao je da je šokiran i zgrožen ovim incidentom, te je obećao da će biti provedena puna istraga. Guverner Arkansasa Asa Hitchinson također je obećao da će učiniti sve kako bi se ova tema detaljno provjerila.

Ključno je pitanje jesu li policajci prekoračili svoje ovlasti i upotrijebili nepotrebnu silu. Na snimci je vidljivo, što se smatra posebno problematičnim, kako Riddle baca osumnjičenika na pod koji pritom udara glavom o beton. Drugi policajac nakon toga koljenom pritišće leđa i nogu osumnjičenika. Policajci pritom na njegovu glavu navlače kapuljaču dok ga udaraju, te viču na njega.

- Surađujemo sa svim službama koje su uključene u istragu - kratko su poručili iz šerifovog ureda.

Worcester je u međuvremenu suočen s brojnim optužbama. Optužen je za pokušaj nanošenja ozljede drugog stupnja, napad prvog stupnja, opiranje uhićenju, terorističku prijetnju...

Pritvor je napustio u ponedjeljak nakon što je platio 15.000 dolara jamčevine. Oči su mu bile krvave, što je vjerojatno posljedica policijskih udaraca u glavu, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:10