SNIMKA TUČNJAVE

Obračun na ekonomskom forumu: Ruski izaslanik oteo ukrajinsku zastavu pa je dobio šakom u glavu!

Na summitu Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske suradnje dogodila su se dva incidenta između ruskih i ukrajinskih predstavnika

Tučnjava ruskog i ukrajinskog izaslanika

 Screenshot/Twitter

Članovi Verhovne Rade, ukrajinskog parlamenta, na summitu Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske suradnje (PABSEC) u Ankari pokušali su omesti nastup ruske delegacije. Do incidenta je došlo tijekom govora Olee Timofejeve, članice ruske Državne dume iz stranke Ujedinjena Rusija ruskog predsjednika Vladimira Putina, koja je na svoj zakačila Jurjevsku traku, ruskog vojnog simbola hrabrosti koja je tijekom invazije na Ukrajinu postala i simbol podrške ruskom ratu u Ukrajini.

Ukrajinski zastupnici tada su pokušali razviti ukrajinsku zastavu iza njezinih leđa, ali su članovi ruske delegacije odlučili spriječiti akciju Ukrajinaca, prenosi Ukrainska Pravda. Tada se u situaciju umiješao predsjednik turskog parlamenta Mustafa Şentop, koji je proglasio pauzu i zatražio da se ukrajinska delegacija, koja je prekršila pravila događaja, izvede iz dvorane.

"Ovdje će govoriti onaj tko je dobio riječ. Neću dopustiti da bilo tko narušava mir i red događanja. Ako netko ima takve namjere, neka napusti prostoriju", rekao je on.

Kako je naveo, svatko može usmeno iznijeti svoje mišljenje i ideje. "Nema ničeg lošeg u tome. No, ako se pokušaju održati nekakve akcije, mjesto današnjeg sastanka prestat će biti parlamentarni događaj i pretvorit će se u ulični pokret", rekao je on.

Şentop je istaknuo kako neće dozvoliti takve postupke te je zamolio one koji žele govoriti bez da dobiju riječ da napuste dvoranu.

No, na marginama summita došlo je do novog sukoba zbog zastave. Kako javlja Daily Beast, jedan je ruski delegat otrgnuo je ukrajinsku zastavu i odnio je, a ukrajinski predstavnik Oleksandru Marikovskom odlučio je vratiti zastavu te je došlo do tučnjave između dvojice izaslanika. Deblji kraj izvukao je ruski izaslanik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:18