SITUACIJA SE ZAOŠTRAVA

OBRAT U DEMOKRATSKOJ UTRCI ZA BIJELU KUĆU Progresivna senatorica Warren u anketama pretekla Bidena u maloj, ali neizmjerno važnoj saveznoj državi

 Scott Morgan / REUTERS

Prvi put u demokratskoj utrci za Bijelu kuću liberalna senatorica Elizabeth Warren pretekla je, pokazuje anketa, bivšeg potpredsjednika Joea Bidena u Iowi, saveznoj državi koja je važna jer će prva glasati na demokratskim predizborima.

Warren s 22 posto glasova vodi ispred Bidena koji ima 20 posto, a koji je pak daleko ispred neovisnog senatora Bernieja Sandersa s 11 posto, pokazuje ta anketa koju su zajedno proveli list Des Moines Register, Mediacom i CNN.

Nitko od ostalih kandidata nije dobio dvoznamenkasti broj u toj poljodjelskoj saveznoj državi na Srednjem zapadu, pokazuje anketa koja je objavljena u subotu navečer i koja potvrđuje da potpora Elizabeth Warren raste zadnjih tjedana.

Joe Biden, bivši demokratski potpredsjednik Baracka Obame, u anketama na nacionalnoj razini ipak ostaje favorit koji bi mogao biti protukandidat Donaldu Trumpu u studenom 2020.

Republikanska stranka će nedvojbeno nominirati milijardera za još jedan četverogodišnji mandat.

I Joe Biden i Elizabeth Warren su u 70-ima, ali prvi, kojemu je 76 godina potiče više pitanja o svojoj dobi i o zdravstvenom stanju nego potonja kojoj je 70 i koja vodi dinamičnu kampanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 09:13