POTRESNO

Očajne ukrajinske majke djeci na leđima ispisuju osobne podatke: ‘Za slučaj da nas Rusi ubiju...‘

Jedna majka kaže kako je čak pomislila zašto joj nije napravila tetovažu s ovim informacijama

Djevojčica kojoj su podaci ispisani na leđima

 Twitter

Iz Ukrajine svaki dan stižu nove strašne vijesti o masovnom pokolju civila. Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je nakon otkrića zločina u mjestu Buča da je stanje u Mariupolju gore nego u tom mjestu u blizini Kijeva, prenosi BBC.

Užasi u Buči samo su "vrh ledenog brijega" ratnih zločina koje su počinile ruske snage, rekao je Kuleba.

Julija Mendel koja je radila kao glasnogovornica i savjetnica za medije ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog objavila je na Twitteru da se ukrajinske majke zbog svega odlučuju na očajničke poteze.

Na leđima svoje djece ispisuju podatke u slučaju da ih ubiju Rusi, kako bi ljudi koji pronađu njihovu djecu znali kako im pomoći. Na Twitteru su se pojavile fotografije djece na kojima su ispisani obiteljski kontakti i druge informacije.

- Ukrajinska mama Oleksandra Makovij je na tijelu svoje kćeri napisala ime, datum rođenja, brojeve telefona, kako bi netko mogao pomoći djevojčici ako se ona izgubi ili pogine u ratu. Rekla je kako je čak pomislila zašto joj nije napravila tetovažu s ovim informacijama, napisala je Mendel.

Prema posljednjim informacijama ukrajinskih vlasti, dosad je u ratu ubijeno 165 djece, a 266 ih je ozlijeđeno. No napominju kako ovo nisu potpuni podaci jer je velik dio zemlje još uvijek pod ruskom okupacijom pa se strahuje da će broj mrtvih porasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:20