OPREZ, UZNEMIRUJUĆE SCENE!

Očajni Afganistanac objavio snimku s kotača evakuacijskog aviona: Čini se da su to bili njegovi posljednji trenuci...

Zastrašujuće snimke pokazuju noge jednog muškarca koje vise van zrakoplova nakon što su ga prikliještila vrata kućišta stajnog trapa
 Twitter

Na tisuće Afganistanaca nahrupilo je u zračnu luku u Kabulu u nadi da će se ukrcati na jedan od američkih evakuacijskih aviona i pobjeći iz zemlje koju su osvojili talibani.

Dramatične snimke i fotografije s društvenih mreža prikazuju kako se gomila ukrcava na C-17. U američkom vojnom transporteru koji je u normalnim okolnostima namijenjen za prijevoz samo 134 ljudi odjednom se našlo više stotina, a oni koji se nisu uspjeli dočepati unutrašnjosti aviona, u očaju su se pridržavali za njegovu vanjsku stranu.

Pojavile su se i snimke evakuacijskog aviona iz kojeg su Afganistanci koji su se držali za kotače padali s nekoliko stotina metara visine kada su uslijed ubrzanja zrakoplova izgubili kontrolu, a njihova su tijela pronađena na krovovima zgrada.

Najnovija snimka prikazuje upravo jednog mladića koji se zajedno s nekolicinom popeo na stajni trap.

Nije poznato što se dogodilo s čovjekom koji je snimio video, kao ni s ostalima prikazanima na snimci, no zastrašujuće snimke pokazuju noge jednog muškarca koje vise van zrakoplova nakon što su ga prikliještila vrata kućišta stajnog trapa, dijela u koji avion uvlači kotače nakon polijetanja.

Washington Post javlja kako je u stajnom trapu posada pronašla beživotno tijelo jednog Afganistanca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:05