MONSTRUM

OČI U OČI S NAJVEĆOM MORSKOM NEMANI Ronilac se pohvalio snimkom susreta s najvećom bijelom psinom ikad viđenom

 Screenshot/Mauricio Hoyos Padilla

Pojavila se nova snimka preko šest metara velike bijele morske psine nazvane 'Deep Blue' za koju se vjeruje da je najveća na svijetu. Video materijal zabilježio je istraživač morskih pasa Mauricio Hoyos Padilla blizu meksičkog otoka Guadalupe, međutim snimka je tek sada puštena u javnost jer ju je Padilla tek nedavno pronašao na svojem računalu.

Snimka pokazuje golemog predatora kako pliva blizu istraživača smještenih u sigurnosne kaveze, no jedan se istraživač osjećao dovoljno hrabro te je plivao slobodno pored divovskog morskog psa.





Deep Blue (The biggest shark ever filmed) second part

Another DEEP BLUE VIDEO!!!!(Please read below about our fundraising campaign)Otro video de DEEP BLUE!!!!(Por favor lean el enlace de abajo acerca de nuestro proyecto)

Posted by Mauricio Hoyos Padilla on Monday, August 10, 2015




Pred kraj snimke znatiželjna morska psina nosom udari lagano u jedan od kaveza i pritom pokaže svoje više nego impresivne i izuzetno oštre zube. Ovaj video je inače druga snimka 'Deep Bluea' koji je Mauricio Hoyos Padilla pustio u javnost. Masivni je predator također bio tema dokumentarnog filma prikazanog na Discovery Channelu kada su je znanstvenici 'tagirali'.

U dokumentarnom filmu je objašnjeno da velike okomite posjekotine na lijevom boku 'Deep Bluea' mogu biti rezultat borbe s drugim morskim psima ili parenja. Riba ima veliku rupu na desnoj strani svojeg trupa te su joj leđna peraja i rep izgrebani i oštećeni. Tijekom praćenja kretanja 'Deep Bluea' morski je pas jednom prilikom odveo znanstvenike usred kolonije slonovskih tuljana koji su tipičan obrok odrasle velike bijele psine.

Velike bijele psine, najveći predatori među ribama na planetu Zemlji, obično narastu do četiri i pol metra, no neki primjerci mogu i premašiti tu duljinu, kao što je to slučaj kod 'Deep Bluea'. Padilla se nada da će interes za 'Deep Blue' dovesti do još više interesa za istraživanje velikih bijelih morskih pasa koji žive u vodama Pacifika.

Morski pas, za kojeg se vjeruje da je star najmanje 50 godina, rijedak je primjerak svoje vrste jer su mnoge velike bijele morske psine meta ribara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 02:34