JAVNI POZIV

Od 9. studenog zaprimanje prijava za energetsku obnovu kuća oštećenih u potresu. Na raspolaganju 100 milijuna kuna

Po obiteljskoj kući može se ostvariti sufinanciranje u iznosu najviše do 80 posto opravdanih troškova cjelovite energetske obnove

Zgrada koja je stradala u potresu u Zaprešiću prije 700 dana, a čiji su stanovnici jos uvijek raseljeni po okolnim stanovima
 

 Marko Miscevic/Cropix

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obavijestio je u srijedu građane da će zaprimanje prijava na javni poziv za sufinanciranje projekata energetske obnove obiteljskih kuća oštećenih u potresu početi 9. studenog od devet sati.

Zbog velikog broja upita potencijalnih korisnika koji pripremaju dokumentaciju, Fond je odlučio odgoditi početak zaprimanja prijava na javni poziv za sufinanciranje projekata energetske obnove obiteljskih kuća oštećenih u potresu.

Tako će zaprimanje prijava umjesto 27. listopada, započeti 9. studenog od 9 sati, priopćio je Fond.

S tim u vezi Fond je danas u Narodnim novinama i na svojoj web stranici objavio izmijenjeni tekst javnog poziva.

Ukupno je građanima čije su kuće stradale u potresu, a nalaze se na području Grada Zagreba, Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Karlovačke županije, dostupno 100 milijuna kuna, kažu u Fondu.

Po obiteljskoj kući može se ostvariti sufinanciranje u iznosu najviše do 80 posto opravdanih troškova cjelovite energetske obnove, koji uključuju povećanje toplinske zaštite nekog od elemenata vanjske ovojnice (vanjskih zidova, krova i/ili poda), zamjenu stolarije, ali i ugradnju nekog od sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, ili samo projekti povećanja toplinske zaštite.

Po jedinoj kući će maksimalno na raspolaganju biti do 368 tisuća kuna za mjere energetske obnove te dvije tisuće kuna za uslugu stručne pomoći za prijavu na poziv.

Prijava na poziv podnosi se pisanim putem, putem preporučene pošte, na adresu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost: Radnička cesta 80, 10000 Zagreb.

U Fondu kažu kako je cilj poziva osigurati da obnova kuća oštećenih u potresu bude ujedno i energetski učinkovita.

"Uz pomoć mjera koje se sufinanciraju, potrošnja energije u zgradama koje su jedan od najvećih potrošača, želi se svesti na minimum, da bi se zatim osigurala i njihova energetska neovisnost, uvažavajući potencijale različitih lokacija u korištenju obnovljivih izvora energije", poručuju iz Fonda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2023 23:55