PATRICK DEVEDJIAN

OD COVIDA-19 PREMINUO BIVŠI FRANCUSKI MINISTAR I PREDSJEDNIČKI SAVJETNIK Hospitaliziran je u četvrtak, tada je na Twitteru napisao da je 'stabilno'

 
 SEBASTIEN BOZON / AFP

Nekadašnji ministar u vladi i savjetnik bivših francuskih predsjednika Jacquesa Chiraca i Nicolasa Sarkozyja, Patrick Devedjian umro je u noći na nedjelju od posljedica koronavirusa u dobi od 75 godina.

Prvi je francuski i europski političar koji je podlegao posljedicama koronavirusa.

Devidjian, koji je obnašao dužnost predsjednika vijeća pariškog departmana Hauts-de-Seine, u srijedu je prevezen u bolnicu.

(FILES) In this file photo taken on September 8, 2010 French Minister responsible for the Government's economic Recovery plan Patrick Devedjian leaves the weekly cabinet meeting at the presidential Elysee Palace in Paris. - The President of the Hauts-de-Seine departement council and former minister  Patrick Devedjian has died of the epidemic COVID-19 coronavirus, his press office said to AFP on March 29, 2020. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP)
Lionel BONAVENTURE / AFP
Patrick Devedjian

U četvrtak je tvitao da je pozitivan na Covid-19 i da je hospitaliziran.

"Umoran, ali stabilno (hvala liječnicima i zdravstvenim radnicima), oporavljam se", napisao je na Twitteru.

Devidjian je bio porijeklom Armenac, a njegovi su preci u Francusku stigli 1919. godine. Po zanimanju je bio pravnik, bio je oženjen i otac četvero djece.

Ponosan na svoje armensko porijeklo, Devedjian se nikada nije prestao boriti za priznanje genocida u Armeniji i za razvoj zemlje svojih predaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:03