TURISTIČKI OBILAZAK

Od idućeg mjeseca je Bijela kuća ponovno otvorena za javnost, a uskoro i Kapitol

Odluka je donesena nakon što je u Sjedinjenim Državama zamijećen pad broja novozaraženih najnovijom varijantom omikronom.
 Tetra Images/Tetra Images/Profimedia

Bijela kuća idući se mjesec ponovno otvara za javnost nakon dvije godine tijekom kojih je bila zatvorena zbog pandemije covida-19, priopćeno je u utorak, a navodno i američki Kapitol razmišlja o sličnoj odluci.

Bijela kuća bit će otvorena za turističke obilaske dva dana u tjednu, počevši od 15. travnja, stoji u priopćenju te se dodaje da nošenje zaštitnih maski nije obvezno, no da osobe koje su pozitivne na koronavirus ili boluju od nekih drugih zaraznih bolesti ne bi trebale ulaziti u zgradu.

I Kongres razmatra mogućnost ponovnoga postupnog otvaranja zgrade za javnost od 28. ožujka.

Washington Post, koji se poziva na neimenovani izvor piše da bi se zgrada u potpunosti trebala otvoriti za javnost do 5. rujna.

Odluka je donesena nakon što je u Sjedinjenim Državama zamijećen pad broja novozaraženih najnovijom varijantom omikronom i unatoč tomu što raste broj novih slučajeva zaraze u Europi i Kini, izazivajući zabrinutost zbog mogućega novog vala.

"Bijela kuća nastavit će pomno pratiti situaciju s covidom-19 uz upute na temelju preporuka CDC-a i ostalih dužnosnika javnozdravstvenih službi, kao i medicinskih stručnjaka" te će se, prema potrebi prilagoditi novoj situaciji, stoji u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:07