MARC BERNIER

Od korone umro ‘Gospodin Antivaks‘, američki radijski voditelj koji se žestoko protivio cijepljenju

Njegova postaja objavila je da je Marc Bernier umro nakon trotjedne borbe s bolešću
Marc Bernier
 Mandel Ngan/AFP

Konzervativni radijski voditelj s Floride, žestoki protivnik cijepljenja protiv koronavirusa, umro je od posljedica covida.

Marc Bernier umro je nakon trotjedne borbe s bolešću, objavila je njegova postaja. Bilo mu je 65.

"S velikom tugom WNDB objavljuje da je umro Marc Bernier, koji je informirao i zabavljao slušatelje WNDB-a više od 30 godina", objavila je postaja iz Daytona Beacha.

Bernier se zarazio prije tri tjedna. Voditelj koji je sam sebe zvao "Gospodinom Antivaksom" znao je reći i da se američka vlada "ponaša poput nacista" kad prisiljava ljude da se cijepe.

Osam dana prije njega umro je Phil Valentine, 61-godišnji radijski voditelj u iz Tennesseeja koji je izrugivao cjepivima protiv koronavirusa, ali je promijenio mišljenje pošto je obolio. On se s covidom borio mjesec dana.

Predomislio se, prekasno, i Dick Farrel, bivši komentator Newsmaxa i zagriženi antivakser. Taj je radijski voditelj iz južne Floride umro 6. kolovoza, također u 65. godini, pošto je slušateljima govorio da se ne cijepe, nazvavši pandemiju "prevarodemijom".

I Farrel i Valentine, kako im je stanje postajalo lošije, pozivali su prijatelje i fanove da se ipak cijepe, zažalivši što to sami nisu učinili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 14:37