SIGURNOSNI PROPISI

OD PONEDJELJKA VRIJEDE NOVA PRAVILA ZA VOŽNJU UBEROM 'Svima koji ih ne poštuju deaktivirat ćemo aplikaciju! To vrijedi i za vozače i za putnike'

 
 AFP

Uber je u srijedu predstavio nove sigurnosne mjere za "nove normalne okolnosti", poput nošenja zaštitnih maski, obveznih za vozače kao i za putnike širom svijeta.

Od ponedjeljka, kompanija će tražiti od vozača i svih koji koriste taj tip prijevoza s vozačem u SAD-u, Kanadi, Meksiku, Europi i većini latinskoameričkih i azijskih zemalja da nose prekrivalo za lice a od putnika i da sjede straga.

Kompanija će također smanjiti broj klijenata koji se smiju voziti s četiri na tri.

Ponovljeno neispunjavanje mjera može dovesti do deaktivacije aplikacije i za vozača i za putnike, objavila je tvrtka.

Kako bi mogli primiti korisnike, vozači moraju napraviti selfie i aplikacija im ne omogućava rad ako im oprema nije potpuna.

Vozači također ne smiju imati nikakve simptome koronavirusa, te moraju potvrditi da su dezinficirali vozilo.

Smiju ako žele postaviti zaštitnu barijeru između prednjeg i stražnjeg dijela automobila.

"Vozači i korisnici koji opetovano prekrše pravila o nošenju maski mogli bi izgubiti mogućnost korištenja Ubera", pojašnjava kompanija.

(FILES) In this file photo taken on July 09, 2019, the Uber logo is seen on a car in Washington, DC. - Uber said on May 13, 2020, it was making face masks mandatory for drivers and passengers, as part of new health and safety protocols aiming to instill confidence in the ride-hailing service as people emerge from coronavirus lockdowns. (Photo by Alastair Pike / AFP)
AFP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:53