StoryEditor
‘SVODNICA‘

Odbijena jamčevina za Epsteinovu partnericu koja je snubila mlade djevojke u pedofilski lanac

Optužena je po šest točaka, četiri za izručenje maloljetnica u svrhu protuzakonitog spolnog čina i dvije za laganje pod zakletvom
Ghislaine Maxwell
 Chris Ison/Pa Images/Profimedia

Američka sutkinja u utorak nije odobrila jamčevinu za Ghislaine Maxwell, partnericu Jeffreya Epsteina optuženu da je snubila mlade djevojke i pomagala pokojnom financijeru u njegovu seksualnom predatorstvu. 

Sutkinja Alison Nathan je na sudu na Manhattanu odbila zahtjev za jamčevinu Ghislaine Maxwell nakon što su tužitelji upozorili da postoji opasnost da pobjegne iz zemlje. Suđenje će početi 12. srpnja iduće godine.

Maxwell je optužena da je pomagala Epsteinu novačiti i u konačnici spolno zlostavljati djevojke od 1994. do 1997., te da je lagala o svojoj ulozi u iskazima datima 2016. godine.

Ne osjeća se krivom

Optužena je po šest točaka, četiri za izručenje maloljetnica u svrhu protuzakonitog spolnog čina i dvije za laganje pod zakletvom, a u utorak je rekla da se ne osjeća krivom. 

U pritvoru u brooklynskoj kaznionici od 6. srpnja, Maxwell je iskaz dala putem videolinka. Uhićena je 2. srpnja u Bradfordu u New Hampshireu gdje se skrivala na golemu imanju koje je kupila u prosincu u gotovini.

Njezini branitelji u petak su predložili jamčevinu od pet milijuna dolara u obveznicama i 3,75 milijuna u nekretninama u Britaniji, kao i kućnu izolaciju uz elektroničko praćenje.  Obrana tvrdi da je Maxwell od početka odbacivala svaku umiješanost u protuzakonite odnose koje je održavao Epstein.

Epstein je u srpnju 2019. optužen za spolno iskorištavanje više desetaka djevojaka i žena od 2002. do 2005. u svojem domu na Manhattanu te Palm Beachu na Floridi. U kolovozu se u dobi od 66 godina objesio u zatvoru na Manhattanu. 

Optužba je u ponedjeljak objasnila da su izgledi za bijeg Ghislaine Maxwell "krajnje veliki" jer je bogata i posjeduje više državljanstva, američko, francusko i britansko, a i prije je uspješno izbjegavala privođenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2020 12:51