HIPERZVUČNI PROJEKTILI

Odgovor Amerikancima na traženje sankcija: S. Koreja po treći puta u mjesec dana ispalila balističke rakete

Vježba je uslijedila samo nekoliko sati nakon što je Pjongjang osudio američko traženje novih sankcija UN-a zbog nedavnih lansiranja koja su ocijenjena provokacijom

Test 'hipersonične rakete'

 AFP PHOTO/KCNA VIA KNS

Sjeverna Koreja u petak je po treći puta u mjesec dana ispalila projektile za koji se vjeruje da su balističke rakete, priopćila je južnokorejska vojska.

Pretpostavlja se da su ispaljene dvije balističke rakete kratkog dometa na istok iz provincije Sjeverni Pyongan na sjeverozapadnoj obali Sjeverne Koreje.

Sjevernokorejska agencija KCNA objavila je kako je održana vježba da bi se provjerila stručnost u postupcima upotrebe raketnog oružja koje se lansira sa pokretnih željezničkih vagona.

Prethodna dva lansiranja uključivala su ono što su državni mediji nazvali "hiperzvučnim projektilima", sposobnim za velike brzine i manevriranje nakon lansiranja.

Vježba je uslijedila samo nekoliko sati nakon što je Pjongjang osudio američko traženje novih sankcija UN-a zbog nedavnih lansiranja koja su ocijenjena provokacijom.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un nije prisustvovao vježbi a agencija KCNA priopćila je kako je precizno pogođen cilj postavljen na istočnoj obali s "dvije taktičke vođene rakete".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:10