SALAH ABDESLAM

ODGOVORAN ZA SMRT 130 LJUDI A DOBIJA PISMA OBOŽAVATELJICA!? Teroristu iz Pariza žene iskazuju podršku, žele ga vratiti na pravi put

 REUTERS, Screenshot YouTube

Salah Abdeslam, jedan od glavnih preživjelih terorista koji su izveli prošlogodišnji napad u Parizu, dobijao je u zatvoru u belgijskom gradu Brugesu pisma obožavateljica.

Kako politico.eu prenosi današnje pisanje jednog nizozemskog lista, žene iz Francuske, Njemačke i Belgije su slale pisma Abdeslamu, najčešće mu iskazujući podršku.

Nizozemski dnevnik Het Nieuwsblad piše da su neke od tih žena izrazile želju da upoznaju muškarca koji stoji iza bombaških napada u kojima je u studenom prošle godine ubijeno 130 ljudi.

Jedno od pisama napisala je žena koja je želela Abdeslama preobratiti u kršćanina, dok je druga njegova susjeda koja živi u briselskom kvartu Molenbeek, iz kojeg potječe i terorist kojeg je policija tu uhapsila 18. ožujka, a u pismu ga izvješćuje o najnovijim događanjima u njihovom kvartu.

Žena koja je Abdeslamu poslala pismo nekoliko tjedana nakon terorističkih napada u Bruxellu 22. ožujka napisala je da ga želi vratiti na pravi put..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:30